Konfitovaná křupavá plec

2 h 40 min | hlavní chod | 20 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 4437x
Potřebujete nasytit až 20 strávníků a přitom se jim věnovat? Tento recept je řešením v takové situaci.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové plecko v celku s kůží a kostí položíme do pekáče, kůži nařežeme do mřížky a vetřeme do ní sůl, mletý pepř, drcený kmín, asi 5 utřených stroužků česneku a olivový olej.

Mrkev nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminky, 8 stroužků česneku neloupeme - jen rozpůlíme a vše vložíme také do pekáče kolem plecka. Zalijeme cca 1 dl olivového oleje a necháme několik hodin, případně přes noc odležet.

Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme pekáč s pleckem a pečeme asi 20 minut, poté teplotu stáhneme na 160 °C a při této nízké teplotě konfitujeme asi 3 hodiny. Maso občas přelijeme šťávou.

Po třech hodinách slijeme přebytečný tuk, obsah pekáče kromě masa rozmačkáme, přecedíme a provaříme s trochou vody. Maso je křehké a na povrchu křupavé.

Konfitovanou křupavou plec podáváme nejlépe s rozmačkanými brambory uvařenými se slupkou, nebo jen s chlebem. Je to výborné jídlo, které máte předem připraveno a během přípravy se mu nemusíte moc věnovat. Při větším počtu hostů ideální!

autor receptu:

Konfitovaná křupavá plec

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4699 běžně 7579 Kč sleva 38 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Konfitovaná křupavá plec

Recept se nachází v 90 kuchařkách
KDI
VARENIE 8346 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 8270 receptů
Jozar
Vepřové 1283 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Konfitovaná křupavá plec

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Výborné asopek 14.02.2015 11:55:21

    Dnes jsem vařil k obědu, masíčko vskutku lahodné, šťáva s bramborem vařeným ve slupce jako dortíček, tento recept si ukládám a příště jej vařím opět.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Konfitovaná křupavá plec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Měly by děti ve školách jíst jinak a zdravěji?

    Nutričně hodnotná strava je důležitá jako základ správného vývoje dítěte a jeho zdraví v dospělosti, s tím jistě všichni souhlasíme. Jak ale ovlivnit, zlepšit či obohatit stravování dětí ve školních jídelnách a jiných kolektivech?

  • Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Jak ulevit příliš namáhanému zraku?

    Často sami sobě nevěnujeme příliš pozornosti, dokud se někde neobjeví problém. Stejně tak zdravé oči, především v mladším věku, většina z nás považuje za samozřejmost. Naše oči jsou však každý den vystavovány mnoha nepříznivým vlivům, ať je to všudypřítomný prach, vítr, pyly, monitor počítače, klimatizace nebo dlouhodobé vypětí díky soustředění.




přidat nový recept