reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koňakové špičky

Máte rádi špičky plněné vaječným koňakem? Tak tady jsou. Trochu pracnější, ale dobré.


  • 4,8

    69×

    4,7 69
  • 45 min

Ingredience

krém

náplň



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 530 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 803 hodnocení

Milujete chuť sušených rajčat? Připravte si domácí a levnější variantu

24. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 651 hodnocení

Provoní celou kuchyň! Francouzský hruškový koláč s polevou krok za krokem

23. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Když máte hub plné košíky: Pusťte se do zavařování

23. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

Recept na houbovou smaženici krok za krokem

22. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 527 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Postup přípravy

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, pomalu do něj zašleháme máslo a po lžičkách přidáváme kakao. Vyšleháme v hustý krém.

Nyní si připravíme náplň. Vaječný koňak vyšleháme s balíčkem šlehačky v prášku.

Na připravené piškoty stříkáme krém na okraje piškotů tak, aby nám zůstal uprostřed volný prostor, do kterého dáme vaječný krém. Po naplnění dostříkáme vršek špiček a dáme do chladu na 10 minut ztuhnout.

Připravíme si ve vodní lázni čokoládu na vaření se ztuženým tukem a pěkně rozmícháme. Pokud by byla čokoláda stále hustá, přidáme tuk.

Do čokoládové polevy namáčíme špičky (hlavou dolů) tak, aby byly celé potažené. Dáme na pečící papír opět vychladnout.

Koňakové špičky perfektně doplní váš vánoční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koňakové špičky

    Celkový počet komentářů: 11
    • michal
      michal

      likérové špičky

      velikost na piškot použít likérovou špičku 14/20 cca.200 Kč a trez.sáček

      23.09.2011 09:01:12

    • michal
      michal

      likérové špičky

      náplň: vaječný koňak+sušené mléko nebo kondenzované husté slaz.+sušené ml.+aroma (popř rum)+ žluté barvivo
      krém: čok. pudin uvařitv mléce, 250g másla + 50g 100% tuku, kakao, cukr - vše vyšlehat
      použít dvoupláštovou likérovou špičku 14/20 (velikost na piškot) cca 200Kč a sáček, dělá přímo dutou trubičku, pak naplnit a uzavřít.

      23.09.2011 08:52:32

    • Míša
      Míša

      Skvělý recept! Vynikající :)

      01.09.2011 16:43:57


    • liba43
      liba43

      proc slehacka v prasku?

      - Neznam slehacku v prasku, jen pravou s 25% tuku.
      - ztuzeny tuk ? Maslo nejde?



      13.12.2010 16:27:11

    • milinka
      milinka

      Proč je tedy v náplni uvedeno mléko, když se šlehačka šlehá pouze s koňakem (viz odpověď na dotaz)?

      02.12.2010 20:54:59

    • veerac
      veerac

      Pochopila jsem dobře náplň? Nejprve se rozšlehá prášková šlehačka v mléce a potom se přišlehá vaječná koňak?

      01.12.2010 22:18:46


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Koňakové špičky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.