reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kompot z ovoce s krémem

Recept na netradiční kompot z exotického ovoce s krémem z mascarpone a šlehačky.


  • 4,7

    4,6 3
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Exotické ovoce vybereme podle vlastní chuti. Můžeme použít například ananas, kiwi, mango, avokádo, grep a papáju.

Všechno ovoce oloupeme, omyjeme a nakrájíme na zhruba stejně velké kostičky. Citron omyjeme, rozkrojíme a vymačkáme z něj šťávu. Do hrnce vložíme ovoce, zalijeme vodou, přidáme dvě lžíce cukru a citronovou šťávu. Obsah promícháme a pomalu vaříme, dokud kompot nezhoustne. Poté hrnec odstavíme z plotny a kompot necháme vychladnout.

Mezitím si připravíme krém. Do misky dáme mascarpone, šlehačku a moučkový cukr. Vymícháme hladký krém, který necháme vychladit v lednici minimálně 45 minut.

Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme vychlazeným krémem, ozdobíme mátou a ihned podáváme.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kompot z ovoce s krémem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.