Kolínské řepánky

moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 161421x
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Zaděláme vláčné těsto jako na vdolky a necháme je vykynout. Řepu jemně nastrouháme, podlijeme vodou a dusíme asi 30 minut. Přidáme umletý mák a společně ještě asi 10 minut podusíme. Náplň musí být hodně hustá. Hotovou náplň okořeníme a necháme vychladnout. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky, naplníme je nádivkou a upravíme z nich malé bochánky. Na pomaštěném plechu je necháme vykynout, potřeme je rozpuštěným máslem a ve středně teplé troubě je upečme dočervena.

Náplň: 500g cukrové řepy, 100g mletého máku, na špičku nože mletého hřebíčku a mleté skořice, 1/8l vody

autor receptu:

Kolínské řepánky

Počet přidaných receptů: 46

Ingredience

3
dobrý recept
824 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kolínské řepánky

Celkový počet komentářů: 3
  • Jasanka 22.10.2012 21:50:25

    Přesně tak.Také moje babička dělávala vždy vynikající řepánky
    jako delší buchty a ne jako bochánky.Zítra se na ně také chystám,
    náplň jsem si dnes připravila a zítra hurá na ně.... :-))

  • řepánky janajka 01.10.2009 17:03:09

    znám řepánky, které se dělaly na Poděbradsku. Recept stejný, ale dělaly se obdélníčky, trošku delší "buchty", které se na jedné z delších stran trošku nakrojily nožem - tzv. hřebeny. Myslím, že hřebeny - ovšem ne řepánky, ale plněné např. tvarohem - se dosud někde v krámech prodávají.

    • Re: řepánky StřeLenka 21.11.2009 10:41:12

      Jsem z Poděbrad. Řepánky se dělají (teda moje babička je tak vždycky dělala a dělá) jako podlouhlé buchty, na plech se dávají dál od sebe aby se neslepily. A tak se v Poděbradech "v sezóně" prodávají dosud :)

Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Kolínské řepánky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept