reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vypracujeme těsto, které necháme dvakrát kynout. Po prvním kynutí do něj píchneme a necháme vykynout znovu.

Na krém utřeme tvaroh s máslem, žloutky, cukrem, přidáme podle chuti rum a nasypeme pudinkový prášek. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.

Těsto vyválíme a vykrajujeme kolečka, na která zdobičkou nebo lžičkou naneseme krém, doprostřed vložíme rozinku namočenou v rumu. Okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a dáme péci do vyhřáté trouby na 180 °C asi 12 minut.
Rozehřejeme máslo a ještě teplé koláčky do něj namáčíme, necháme vychladnout.

Dále rozpustíme 150g másla, přidáme rum a necháme vychladnout. Vychladlé máslo vyšleháme. Zrovna tak ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do vyšlehaného másla Může se stát, že se to srazí, ale není to na závadu. Tuto směs naneseme nožem na koláčky z dvakrát kynutého těsta a pocukrujeme. Z této dávky je asi 120 koláčků.

Jiné kynuté těsto už ani nepoužívám, jsou z něj výborné buchty, koláče a štola. Možné je ho použít i na slaný způsob.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koláčky z dvakrát kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.