Vynikající koláčky, které nemusí kynout. Recept na koláčky, které vydrží křehké a čerstvé.
Hodnocení
4.7
/ 5 (55x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
7x
Ingredience
1 špetka
sůl
2 ks
vejce
0.2 l
mléko
80 g
droždí
1 balíček
vanilkový cukr
750 g
polohrubá mouka
250 g
strouhaná Iva (tuk)
Postup přípravy
Do mouky nastrouháme stoprocentní tuk, přidáme kvásek z mléka a droždí, vanilkový cukr a trošku soli.
Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme kuličky. Každou z kuliček trochu roztáhneme a vytvoříme důlek. Okraje koláčků potřeme rozšlehaným vejcem.
Koláčky plníme tvarohovou, makovou nebo povidlovou nádivkou.
Pečeme při 160 °C do zrůžovění. Vydrží, pokud se ihned nesní, několik dní naprosto čerstvé.