reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koláč se švestkami

Tradiční český moučník z kynutého těsta.


  • 3,6

    12×

    3,5 12
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku a trochu jí oddělíme. Mléko si mírně prohřejeme a z celkového množství cukru trochu odebereme a mléko jím osladíme. Trochu mléka odlijeme do hrnečku, kde si připravíme kvásek - v mléce necháme nakynout droždí.

Z dobře omytého citronu nastrouháme kůru.

Na vál si připravíme mouku, uděláme důlek, kam vložíme žloutky. Přilijeme kvásek a vtíráme jej do surovin vařečkou. Přidáváme mléko, rozpuštěný tuk, nastrouhanou kůru a sůl.

Těsto necháme vykynout na teplém místě, když nabude asi dvakrát tolik, rozdělíme jej na dvě části. Těsto můžeme pokládat na plechy, které jsme vymazali tukem a vysypali moukou.

Mezitím si omyjeme švestky. Rozpůlíme, vypeckujeme a obalíme ve skořicovém cukru. Na těsto poklademe proslazené ovoce a posypeme drobenkou.

Koláč se švestkami pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Na talíři můžeme moučník ozdobit kousky celé skořice.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koláč se švestkami

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.