reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koláč se špenátovou náplní

Slané koláče mohou být báječnou večeří, ale hodí se i jako pohoštění. Jsou velmi jednoduché a rychlé a lze je podávat teplé či studené.


  • 4,4

    4,4 7
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 882 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 710 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Postup přípravy

Mouku prosejeme a přidáme k ní změklé máslo o pokojové teplotě, špetka soli, vejce, 2 lžíce vody a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme na potravinářské fólie a dáme na půl hodiny uležet do chladu. Formu o průměru 30 cm vymažeme máslem. Odleželé těsto vyválíme na lehce pomoučeném vále na plát a pomocí válečku ho přendáme do formy a vytvarujeme vyšší okraje.

Těsto propícháme vidličkou a překryjeme čtvercem papíru na pečení a pro zatížení použijeme suché fazole. Korpus koláče dáme péct do trouby na 15 minut při 180 °C.

Špenát opereme, necháme okapat a otrháme stonky. V kastrolu rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět šalotku a česnek.
Přidáme špenát a krátce ho spaříme. Špenát necháme zchladnout. Celá vejce rozklepneme do misky a smícháme se zakysanou smetanou. Směr promícháme s vychladlým špenátem a nakonec ochutíme solí a pepřem.

Z předpečeného korpusu sejmeme fazole s papírem na pečení a na korpus rovnoměrně navršíme vychlazenou náplň a koláč vrátíme zpět do toruby. Koláč se špenátovou náplní pečeme ještě 20 minut při 180 °C.

Tento slaný koláč se špenátovou náplní můžeme podávat teplý i studený.

Poznámka autora receptu: Práci si můžete ulehčit tak, že na základ koláče použijete polotovar z obchodu, a to buď křehké nebo listové těsto. Do náplně můžete vmíchat také kousky balkánského sýru či parmazán.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koláč se špenátovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.