reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

Také vás omrzela klasická bublanina z rybízu? Ochutnejte jinou variantu rybízového moučníku!


  • 4,5

    66×

    4,4 66
  • 35 min

  • 42×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Postup přípravy

Utřeme máslo, cukr, vodu a žloutky. Přidáme mouku s práškem do pečiva a naředíme mlékem. Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C. Těsto jen zapečeme.

Mezitím ušleháme z bílků a cukru tuhý sníh, lehce vmícháme rybíz. Rybíz je nutné do sněhu zamíchat, aby z buchty nepadal. Sníh ochutíme skořicí, natřeme na zapečené těsto a dopečeme, dokud sníh nezrůžoví.

Koláč se skořicovým sněhovým rybízem necháme vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

    Celkový počet komentářů: 26
    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

      Chutné, ale pro příště ubrat cukru v těšte i do sněhu!

      28.05.2017 14:00:19

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Výborná buchta. Vřele doporučuji!

      04.08.2015 20:47:03

    • degres
      degres

      koláč nebo buchta?

      Mám otázku, peče se na plechu nebo se dá péct i v kulaté formě?

      12.02.2015 12:51:56


    • Hana
      Hana

      Já jsem ho upekla s borůvkami, protože jsem se na poslední chvíli dozvěděla, že rybíz není k dispozici :D. Dělala jsem z dvojité dávky, protože jsem buchtu dávala na plech. Teda kromě cukru! Do těsta jsem použila 200g a do sněhu necelých 50 a stačilo bohatě :).

      12.08.2013 14:08:08

    • bqbq
      bqbq

      Komentář k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

      koláč byl vynikající,jen se po něm zaprášilo.Děkuji moc :)

      01.08.2013 18:27:29

    • Elda
      Elda

      brnkačka:-)

      My jsme do těsta přidali i hořké kakao a k tomu samozřejmě adekvátní množství mléka. Prostě tak dlouho, dokud není těsto polotekuté. To se dá odhadnout selským rozumem:-)
      Jelikož jsme při pečení obírali rybíz a trochu jsme nestíhali, tak jsme směs dali už na tuhý koláč. Ještě nebyl úplně upečený, ale moc mu nezbývalo. No a pak to bylo do necelé čtvrhodinky hotové.
      Nepekli jsme v troubě, nýbrž v remoce, která nemá nastavitelnou teplotu a vyšel náramně. Odpoledne pečený, do večera snědený:-) Není to žádná věda a přitom je neuvěřitelně chutný!

      23.07.2013 14:03:39

      • Elda2
        Elda2

        Re: brnkačka:-)

        Tak dnes opakovačka po roce a rybíz jsem přidala příliš brzo. Opravdu se vyplatí počkat, dokud koláč není skoro hotový. Rybíz namíchán s borůvkami a je to kouzlus mňamózus!

        02.11.2014 13:47:52

    • bqbq
      bqbq

      Komentář k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

      Nevím co znamená "jen zapéct"-kolik min. na zapečení a kolik min.na dopečení?A je to dopečení také na 170?Díky,jinak vypadá velice lákavě :)

      15.07.2013 19:01:03

      • liddduska
        liddduska

        Re: Komentář k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

        zapéct - dokud to těsto nebude pevné, klidně i lehce dozlatova.Jde o to, aby nezůstalo tekuté. A po natření dopéct na 170°C také lehce dozlatova. Co trouba, to jiná doba. Nemám odměřený nějaký čas, až to bude tak to bude :-)

        16.07.2013 10:23:57

      • Jana Zlatníková
        Jana Zlatníková

        Re: Komentář k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

        Napoprvé jsem to zkusila, napodruhé už to bylo dokonalé :-)

        22.07.2014 10:39:40


    Nalezeno receptů: 26
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Koláč se skořicovým sněhovým rybízem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.