reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

Hlávku zelí rozpůlíme a nakrájíme na tenké proužky, které poté opereme ve vodě. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a potom přidáme nakrájená jablka. Dusíme asi 5 minut za častého míchání a poté přidáme nakrájené zelí. Promícháme a podlijeme vínem. Jakmile víno vyprchá, přilijeme vodu a dobře promícháme. Přidáme bobkový list, sůl, mletý pepř a hrnec přikryjeme. Pomalu dusíme asi půl hodiny a podle potřeby promícháme a dolijeme vodu. Jakmile je zelí měkké a nemáme v hrnci žádnou kapalinu, hrnec odendáme a zelí necháme vychladnout. Nakonec z hrnce odebereme bobkový list.

Na plech vymazaný tukem nebo vyložený pečícím papírem položíme jeden kus vyváleného listového těsta. Na těsto upravíme již vychladlé zelí a druhým plátem těsta přikryjeme. Těsto slabě propícháme vidličkou a potřeme rozšlehaným vejcem.

Koláč se zelím pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C.

Koláč s červeným zelím nakrájíme na kousky a podáváme jako přílohu k různým masům.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koláč s červeným zelím jako příloha

    Celkový počet komentářů: 2

    • michal
      michal

      Koláč s červeným zelím

      Opravdu doporučuji. Moc dobré

      11.02.2013 13:15:13

    • zaza
      zaza

      výborné ke kachničce, když někdo nechce knedlíky

      08.02.2013 14:29:32


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Koláč s červeným zelím jako příloha

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.