reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Koláč Hrk Hrk

Podivný název tohoto koláče vznikl prostým způsobem. Výborný krém na koláč totiž vytvoříme pouhým zahrkáním několika surovin v uzavřené nádobě.


  • 3,8

    704×

    3,8 704
  • 45 min

  • 93×

Podobné recepty

Načíst další recepty

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Postup přípravy

Připravíme si těsto. Mouku, cukr, prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olej a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na hlubší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypaly moukou. Těsto na plechu rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 25 minut při 150°C. Upečenou placku necháme vychladnout

Krém: Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme. Možná tomu nevěříte, ale opravdu, pouhým zahrkáním se suroviny promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. Dejte ale pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek. Musí to být opravdu pudink, který se nemusí vařit a je určený do studené vody. Smetanu doporučuji trvanlivou v krabičce a výsledek bude zaručený.

Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku z těsta a buchtu necháme ještě alespoň půl hodiny zatuhnout v lednici.

Nebojte se vyzkoušet tento výborný moučník, kouzlo se zahrkáním opravdu funguje a koláč "hrk hrk" bude všem moc chutnat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koláč Hrk Hrk

    Celkový počet komentářů: 108
    • Denise
      Denise

      Zrovna jsem ho dodělala, povedl se jako vždycky,ale už vím proč to té lamě nahoře neztuhlo. Dala tam nejdřív práškové suroviny a ono se to to nespojilo. Mně se to dnes stalo také, ale promíchla jsme to lžící a bylo to tuhé natotata.

      04.09.2019 13:03:15

    • Iva
      Iva

      Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

      Tyto řezy dělám často.Je to rychlé a hlavně dobré�

      02.08.2019 19:21:07


    • Silvie
      Silvie

      Málo těsta i krému

      Vše chutnalo perfektně, ale na hlubší plech je toho těsta opravdu málo a o krému nemluvě, byla jsem ráda, že jsem vůbec udělala tenkou vrstvičku. Příště jsem ponaučena, že dám 2x tak více komponentů.

      05.04.2019 15:12:50

    • Anna
      Anna

      ˇUžasný recept

      Recept mi dala kamarádka a ta ho má od své snachy.Vyrábím ho už nejméně 5 let. Neustále mám v zásobě ztužovač (i když v poslední době je těžké jej sehnat, mívají jen ty velké sáčky), mandarinkové kompoty, smetanu a Dr. Oetker Vanilkový pudink (za studena !!!). Zkusila jsem i anasový kompot (kousky). Vyzkoušela jsem i kombinaci čokoládový pudink a vypeckovaný višňový kompot. A pokud vás opravdu překvapí návštěva, použijte koláčový (piškotový) korpus z obchodu (ten můžete mít ve špajzu v zásobě). Pokud někomu neztuhnul krém, měl by zkontrolovat, jestli nepoužil obyčejný pudink, který se musí vařit.

      25.01.2019 17:42:48

    • Jana
      Jana

      Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

      Člověk, co psal recept je očividně hodně mimo!! Zaplatíte mi ingredience?? Ne.. I přes použití ztužovače směs nestuhla. Jděte se bodnout.

      06.04.2018 09:26:20

      • Denisa
        Denisa

        Re: Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

        Mimo tu bude zrejme nekdo jiny..proc by vam mel nekdo neco platit? Kolac je vyborny,ztuhne pokazde..nejspis jste udelala nekde chybu..za to autor receptu rozhodne nemuze.

        08.04.2018 11:10:01

      • Veronika
        Veronika

        Re: Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

        To je divné..Všem to krásně ztuhlo a Vám ne..Tak to máte asi obě ruce levý.

        09.04.2018 11:22:50

      • Alena
        Alena

        Re: Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

        Také mi prvně krém neztuhl když jsem použila mandarinky v pomer. džusu. Tak jsem tam dala ještě jeden puding a ztužovač a vše bylo jak má být. Jeden z nejoblíbenějších koláčů u nás.

        17.04.2018 05:42:21

      • Miky
        Miky

        Re: Komentář k receptu Koláč Hrk Hrk

        Než budete někoho označovat že je mimo radši si znova přečtěte postup povedl se vždy a je výborný.

        11.11.2018 20:08:23


    Nalezeno receptů: 108

    Přidat příspěvek k receptu Koláč Hrk Hrk

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.