reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koktejl z kuřecích jater

Recept na pochoutku z kuřecích jater, kterou můžeme podávat s pečivem k různým příležitostem.


  • 3,7

    3,6 3
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Očištěná játra vložíme do vařící osolené vody, potom vyjmeme a zchladíme studenou vodou. Větší kousky odložíme a zbytek propasírujeme přes sítko. Smetanu ušleháme a petrželku nasekáme nadrobno.

Do nerezové nádoby dáme majonézu, propasírovaná játra, ušlehanou šlehačku, petrželku a estragon. Ochutíme citronem, cukrem moučka a cayenským pepřem. Směs šleháme šlehačem dohladka, přitom přidáváme podle chuti worchester, kečup a víno. Hotovou směs uložíme vychladit do ledničky.

Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kousky. Citron důkladně omyjeme a nakrájíme na kolečka.

Deset pohárů vyložíme pokrájenými listy hlávkového salátu. Na listy salátu klademe nakrájená jablka a kousky kuřecích jater. Potom zalijeme vychlazenou směsí, posypeme estragonem, zdobíme kousky vařených vajec a kolečky citronu.

Koktejl z kuřecích jater podáváme s pečivem podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koktejl z kuřecích jater

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.