reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Salka dáme uzavřená vařit minimálně na 2 hodiny do hrnce s vodou a necháme je vychladit. Po celou dobu vaření musí být salko pod vodou. Průběžně je otáčíme.

Kokos nasucho opražíme na pánvi. Pozor, ať nezhnědne, byl by hořký. Do mísy nalijeme neslazená mléka a promícháme s vychladlým opraženým kokosem. Necháme přes noc uležet v lednici.

Druhý den kokos scedíme, přidáme zkaramelizované salko, vanilkový cukr, mléko a rozmixujeme. Na závěr přidáme rum. Jestli chceme dávat likér i dětem, před přidáním rumu trochu odlijeme a rumem nebo rumovou trestí jen ovoníme.

Kokosovo-karamelový likér uchováváme v chladu. Vyluhovaný opražený kokos nevyhazujeme, ale použijeme třeba do buchet.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kokosovo-karamelový likér

    Celkový počet komentářů: 2

    • jana
      jana

      Kokosovo-karamelový likér

      z této dávky jsou 4 půllitry

      21.12.2014 17:34:24

    • Georgina
      Georgina

      Měla bych dotaz, kolik se z tohoto množství ingrediencí udělá lahví?

      26.08.2012 14:35:23

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kokosovo-karamelový likér

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.