reklama
hledat uživatel
       

Kokosoví ježci 1

Čokoládové kostičky s náplní namočené v polevě a obalené v kokosu a čokoládě.


  • 4,5

    12×

    4,5 12
  • 1 hod

Ingredience

náplň

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 879 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 628 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 708 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Čokoládový Sacher dort krok za krokem

19. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 582 hodnocení

Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

18. 1. 2020

Postup přípravy

Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme.

Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče.

Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva.

Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené.

Recept vystačí na 12 kusů.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kokosoví ježci 1

    Celkový počet komentářů: 3
    • dahona
      dahona

      piškotový korpus

      Tady máte jeden recept z nepřeberného množství na piškotový korpus. Nevím, jak máte velký plech, tak si to upravte podle velikosti:
      Na jedno vejce potřebujete 50 g cukru krupice, 50 g polohrubé výběrové mouky a 5 lžic vařicí vody. Žloutky ušleháme s vodou do pěny, pak pomalu zašleháme cukr a do vzniklé hmoty postupně opatrně zamícháváme střídavě mouku a tuhý sníh z bílků.

      16.03.2014 15:48:06

    • Malina
      Malina

      Moc zdlouhavé

      Celý proces krájení piškotového koláče nejprve na kostičky a poté každou kostičku rozkrojit, namazat krémem a opět spojit jde zjednodušit a tím zrychlit celý proces přípravy - celý piškotový koláč rozkrojím, namažu krémem, přiklopím druhou polovinou a teprve teď rozkrájím na kostičky :o)
      Není to rychlejší a výsledek je stejný ?
      (není zde popis na piškotový koláč- nejspíš jde tato lahůdka udělat z jekéhokoliv těsta)
      Dobrou chuť

      19.02.2011 19:20:30

    • silures
      silures

      Piskotovy kolac

      A ten piskotovy kolac je co? Piskotovy korpus? A kde to sezenu?

      10.09.2010 12:39:38



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kokosoví ježci 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.