reklama
hledat uživatel
       

Kokosoví ježci 1

Čokoládové kostičky s náplní namočené v polevě a obalené v kokosu a čokoládě.


  • 4,5

    12×

    4,5 12
  • 1 hod

Ingredience

náplň

poleva



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Videorecept na hříšně dobré Bounty tyčinky - nepečené vánoční cukroví jen ze 3 surovin

6. 12. 2019

Postup přípravy

Tmavou čokoládu nasekáme. Máslový nebo piškotový koláč (17x27cm) nakrájíme na větší kostičky o velikosti asi 5 cm. Každou kostičku podélně rozkrojíme.

Příprava náplně: Ve vodní lázni rozpustíme smetanu ke šlehání a čokoládu. Poté misku z lázně vyjmeme a necháme vychladnout. Po vychladnutí ušleháme. Ušlehanou náplní potřeme spodní část každého kousku koláče a přiklopíme druhou částí koláče.

Příprava polevy: Nejprve prosejeme do mísy moučkový cukr a kakaový prášek. Přidáme máslo a třeme, dokud se hmota nespojí. Pomalu vmícháváme mléko tak, aby vznikla hladká poleva.

Plněné kostičky namáčíme do hotové polevy a obalujeme je v kokosu a čokoládovém prášku. Vložíme do chladničky, podáváme vychlazené.

Recept vystačí na 12 kusů.

Zdroj: Nakladatelství Rebo, edice Kuchařka pro labužníkyRebo

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kokosoví ježci 1

    Celkový počet komentářů: 3
    • dahona
      dahona

      piškotový korpus

      Tady máte jeden recept z nepřeberného množství na piškotový korpus. Nevím, jak máte velký plech, tak si to upravte podle velikosti:
      Na jedno vejce potřebujete 50 g cukru krupice, 50 g polohrubé výběrové mouky a 5 lžic vařicí vody. Žloutky ušleháme s vodou do pěny, pak pomalu zašleháme cukr a do vzniklé hmoty postupně opatrně zamícháváme střídavě mouku a tuhý sníh z bílků.

      16.03.2014 15:48:06

    • Malina
      Malina

      Moc zdlouhavé

      Celý proces krájení piškotového koláče nejprve na kostičky a poté každou kostičku rozkrojit, namazat krémem a opět spojit jde zjednodušit a tím zrychlit celý proces přípravy - celý piškotový koláč rozkrojím, namažu krémem, přiklopím druhou polovinou a teprve teď rozkrájím na kostičky :o)
      Není to rychlejší a výsledek je stejný ?
      (není zde popis na piškotový koláč- nejspíš jde tato lahůdka udělat z jekéhokoliv těsta)
      Dobrou chuť

      19.02.2011 19:20:30

    • silures
      silures

      Piskotovy kolac

      A ten piskotovy kolac je co? Piskotovy korpus? A kde to sezenu?

      10.09.2010 12:39:38



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Kokosoví ježci 1

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.