reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kokosové laskonky s kávovou čokoládou

Tradiční cukroví, které nesmí chybět na stole o Vánocích, ale může se samozřejmě péct i pro jiné příležitosti a oslavy.


  • 0

    0 0
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Postup přípravy

Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme ji k varu. Do vroucí smetany nasypeme instantní kávu, rozpustíme ji a promícháme. Potom kastrůlek s kávovou smetanou odstavíme z plotny a necháme lehce vychladnout. Přimícháme med.

Na kousky nalámanou čokoládu rozehřejeme v horké vodní lázni a postupně do ní vmícháme teplou smetanovou směs. Pak přidáme rum a promixujeme ponorným mixérem. Krém zakryjeme potravinářskou folií a necháme ho odležet do druhého dne v ledničce.

V kastrůlku svaříme vodu se 2/3 krupicového cukru. Když se začne rozvar vařit, dáme do robotu šlehat bílky (asi 84 g) a postupně k nim přisypáváme zbylý cukr. Rozvar vaříme asi 8 minut, je hotový v okamžiku, když po namočení kovového očka z něj lze foukat bubliny.
Horký cukrový rozvar vléváme za stálého šlehání na pomalý chod do bílkového sněhu. Šleháme do lehkého vychladnutí. Zlehka vmícháme moučkový cukr a kokos. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou.

Na plechy s pečicím papírem nastříkáme oválné laskonky o délce zhruba 6 cm. Povrch lehce posypeme moučkovým cukrem. Laskonky pečeme při 150 °C asi 20 minut. Pak teplotu snížíme na 130 °C, troubu pootevřeme a laskonky dosušíme.

Kávovo-čokoládový krém vyjmeme z lednice a při pokojové teplotě ho necháme lehce povolit. Poté ho dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na polovinu laskonek. Přiklopíme zbylými laskonkami.

Kokosové laskonky s kávovou čokoládou uchováváme v chladu a podáváme jako sladké pohoštění. Je to opravdu výborné cukroví.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kokosové laskonky s kávovou čokoládou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.