Plátky filé pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet. Menší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek taky.
Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na něm kari koření, přidáme osolené plátky filé, kolečka cibule a česneku. Krátce osmahneme, filé otočíme a krátce opečeme z druhé strany. Přelijeme vínem a chvíli dusíme.
Rybu pak přendáme do zapékací misky a podlijeme šťávou z pánve. Na rybu dáme půl plátku uzeného lososa, zalijeme hustou smetanou, posypeme kokosovými plátky a ve vyhřáté troubě zapečeme. Směs na pánvi jen prohřejeme s kouskem másla.
Na talíř dáme porci uvařených těstovin, na ně porci kokosového filé s kokosem a dokola šťávu z pánve s cibulí a ozdobíme snítkou kopru. Kokosové filé od Maroša ihned podáváme.