reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Kohout plněný ovocnou nádivkou

Rafinovaný a delikátní hlavní chod z kohouta.


  • 5,0

    5 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti

27. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Postup přípravy

Umyté a oloupané hrušky s jablkem nakrájíme bez jádřince na kostičky. 50 g uvařených a oloupaných kaštanů rozdrtíme a předem namočené švestky nakrájíme na kousky.

Do misky vložíme 60 g nakrájených hrušek a 60 g nakrájených jablek. Přidáme rozdrobenou klobásu, švestky a kaštanovou moučku. Zalijeme půl sklenkou brandy, osolíme a opepříme. Suroviny prsty promícháme a necháme stát na 10 minut.

U vykuchaného kohouta opálíme peříčka, pokud nějaká zůstala. Kohouta důkladně omyjeme a osušíme.

Rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno.

Změklým máslem kohouta potřeme zevnitř i zvenku. Kohouta posypeme kořením na pečení a čerstvými nasekanými bylinkami.

Oba kohouty naplníme ovocnou nádivkou a zašijeme.

Připravíme si menší pekáček, aby kohouti byli více u sebe. Pekáček pokapeme 4 lžícemi olivového oleje, položíme kohouty a přiložíme zbytkem ovocné směsi. Přilijeme vývar, brandy a na kohouty přiložíme bobkové listy.

Kohouta plněného ovocnou nádivkou pečeme na 200 °C asi 60 minut za občasného podlévání. Po upečení rozdělíme maso na talíře a podlijeme omáčkou a ovocem.

Kohout plněný ovocnou omáčkou se podává teplý třeba s polentou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kohout plněný ovocnou nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.