reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kohout plněný ovocnou nádivkou

Rafinovaný a delikátní hlavní chod z kohouta.


  • 5,0

    5 3
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

marináda

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 540 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Postup přípravy

Umyté a oloupané hrušky s jablkem nakrájíme bez jádřince na kostičky. 50 g uvařených a oloupaných kaštanů rozdrtíme a předem namočené švestky nakrájíme na kousky.

Do misky vložíme 60 g nakrájených hrušek a 60 g nakrájených jablek. Přidáme rozdrobenou klobásu, švestky a kaštanovou moučku. Zalijeme půl sklenkou brandy, osolíme a opepříme. Suroviny prsty promícháme a necháme stát na 10 minut.

U vykuchaného kohouta opálíme peříčka, pokud nějaká zůstala. Kohouta důkladně omyjeme a osušíme.

Rozmarýn a šalvěj nasekáme najemno.

Změklým máslem kohouta potřeme zevnitř i zvenku. Kohouta posypeme kořením na pečení a čerstvými nasekanými bylinkami.

Oba kohouty naplníme ovocnou nádivkou a zašijeme.

Připravíme si menší pekáček, aby kohouti byli více u sebe. Pekáček pokapeme 4 lžícemi olivového oleje, položíme kohouty a přiložíme zbytkem ovocné směsi. Přilijeme vývar, brandy a na kohouty přiložíme bobkové listy.

Kohouta plněného ovocnou nádivkou pečeme na 200 °C asi 60 minut za občasného podlévání. Po upečení rozdělíme maso na talíře a podlijeme omáčkou a ovocem.

Kohout plněný ovocnou omáčkou se podává teplý třeba s polentou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kohout plněný ovocnou nádivkou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.