Kohout na polotmavém pivě

hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 93x
Recept na výborného mladého kohouta velmi chutně připraveného na speciálním polotmavém pivě.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kohouta rozpůlíme podél páteře. Tu odříznene a rozporcujeme na 8 - 10 dílů. Slaninu, šalotku, mrkev, petržel a řapík celeru nakrájíme na větší kusy.

V hrnci rozpálíme olej, vsypeme nakrájené suroviny a opékáme na středním plamenu asi 5 minut, nebo dokud se šalotka a zelenina nezačnou lehce zabarvovat. Do základu přilijeme trochu piva, zvýšíme plamen a dál restujeme, dokud se pivo úplně neodpaří. Pak přilijeme další pivo a takto pokračujeme, dokud ho nespotřebujeme asi třetinu. Postupným opékáním s pivem chytne zelenina barvu a chuť.

Přidáme cukr, ocet a čerstvé bylinky. Celé koření vložíme do sítka na koření či čaj, uzavřeme a ponoříme do základu. Dolijeme pivem, necháme přejít varem a marinádu stáhneme z ohně.

Porce kohouta ze všech stran osolíme, opepříme a naskládáme do pekáče i se všemi odřezky z porcování. Zalijeme mírně zchladlou marinádou včetně zeleniny, bylinek a koření. Nádobu přetáhněte potravinovou fólií a uložíme do lednice. Marinujeme do druhého dne.

Porce kohouta vyndáme z marinády, osušíme a opečeme je v kastrolu na rozpáleném másle maso tak, že maso bude krásně šťavnaté. Předehřejeme troubu na 160 °C.

Pak k masu vrátíme marinádu, zakryjeme a dusíme v troubě doměkka, doba dušení záleží na druhu kohouta. Upečeného kohouta přendáme do čisté nádoby, šťávu přecedíme, ale nepasírujeme.

Šťávu v kastrůlku zahřejeme k varu, přilijeme telecí šťávu a lehce zahustíme máslovou jíškou a provaříme. Nakonec vmícháme hrudku másla a případně dochutím solí.

Kohouta na polotmavém pivě můžeme podávat s bramborovou kaší a pastinákovým pyré.

Zdroj: Pivovary Staropramen

autor receptu:

Kohout na polotmavém pivě

Počet přidaných receptů: 123

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 4660 Kč sleva 40 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,6
slabší recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kohout na polotmavém pivě

Recept se nachází v 8 kuchařkách
Zorňafa
1. aa-1 528 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3258 receptů
Mišo
Hydina 166 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kohout na polotmavém pivě

Přidat příspěvek k receptu Kohout na polotmavém pivě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Hospicové hnutí ve světě a u nás

    Hospicové hnutí ve světě a u nás

    V jednom z minulých článků jsme vás seznámili s tím, co je to vlastně hospic, čím se zabývá, co poskytuje a komu. Dnes se podrobněji zaměříme na ty, kteří stáli u vzniku hospicového hnutí u nás i v zahraničí a jeho celosvětovému významu.

  • Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza - nedostatek vitamínů a jeho projevy

    Avitaminóza je chorobný stav, který nastane kvůli absolutnímu nedostatku určitého vitamínu v lidském organismu. Většinou je to z důvodu hladovění a týká se to ve velké míře hlavně rozvojových zemí. V naší republice se nesetkáváme často s přímou avitaminózou, spíše jen s její lehčí formou, která nese název hypovitaminóza.




přidat nový recept