reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koblížky s makovou náplní

Známý recept na koblihy, které tentokrát plníme mákem. Pro děti vynecháme alkohol.


  • 5,0

    5 9
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka se lžičkou cukru rozdrobíme droždí, posypeme lžící mouky a necháme vykynout. Mouku prosejeme se špetkou soli.

Vejce, žloutek, vanilkový cukr, cukr, citronovou kůru, likér a rozpuštěné máslo důkladně promícháme. Do těsta za stálého míchání přisypeme prosetou mouku, přidáme kvásek a vše vypracujeme do hladkého těsta. Vypracované těsto přikryjeme a necháme kynout alespoň 30 minut.Těsto musí zdvojnásobit objem.

Těsto vyválíme na pomoučněném kuchyňském válu a vykrajujeme z něj obrácenou sklenkou asi 40 menších koleček. Z koleček vypracujeme naolejovanýma rukama malé kuličky a dlaněmi je jemně připlácneme. Takto je necháme přikryté na dalších 20 minut kynout.

Mezitím si připravíme náplň. Mléko, cukr, vanilku, skořici, mák a oslazenou strouhanku uvedeme k varu. Provaříme a po odstavení přidáme rum. Ten nemusí být.

V připraveném oleji smažíme vykynuté koblihy z obou stran pěkně dozlatova. Ihned je dáváme na papírový ubrousek odsát přebytečný olej. Hotové koblihy necháme vychladnout. Makovou směs vložíme do cukrářského sáčku a koblihy můžeme naplnit.

Koblížky s makovou náplní posypeme mákem a skořicovým nebo moučkovým cukrem. Takto připravené koblížky s makovou náplní můžeme podávat.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Koblížky s makovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.