reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Koblihy

Oblíbená pochoutka zejména malých rarášků.


  • 3,3

    59×

    3,2 59
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 815 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 032 hodnocení

Vaříme s červenou čočkou: Vděčná luštěnina do polévek, karbanátků i salátů

22. 9. 2020

Bábovka

4,7 1 752 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 848 hodnocení

Vaříme levně aneb chutné pokrmy za pár korun

22. 9. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 218 hodnocení

KVÍZ: Vyzkoušejte si, jak dobře znáte světovou kuchyni

22. 9. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 612 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 798 hodnocení

Podzim a naše nálada

22. 9. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 695 hodnocení

Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo

22. 9. 2020

Postup přípravy

Do rozpuštěného másla přidáme žloutky a smetanu. Z droždí, cukru a rumu si připravíme kvásek.

Do mísy dáme prosátou, osolenou mouku, žloutkovou směs a vzešlý kvátek, zaděláme hladké těsto a důkladně propracujeme. Těsto necháme na teplém místě vykynout.

Z těsta vyválíme silnější plát, sklenkou vykrajujeme kolečka a ty smažíme do zlatova v rozpáleném oleji.

Nafouklé koblihy plníme pomocí injekční stříkačky marmeládou. Servírujeme sypané moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koblihy

    Celkový počet komentářů: 7
    • nikola
      nikola

      nevím kolik minut to mám péct

      24.05.2020 09:22:00

    • Julka
      Julka

      mmmmmmmmmmmnnnnnnnnnnaaaaaaaa aammmmmmmmmmm

      18.06.2010 17:30:10

    • buffynka
      buffynka

      Ahoj já olej nepoužívám vůbec ale 4 kostky omegy a tuk vydrží dkouho. Zadělávám z 1 kg mouky a po dosmažení by se dal ještě použít, ale frytovací olej by šel taky. Tak mnoho úspěchů při vaření

      30.05.2008 22:52:55


    • .Renča.
      .Renča.

      Ahojky, já používám fritovací olej. A koblížky, než je vhodím do oleje mnu v dlaních a dělám do nich důlek na marmeládu. Tím pádem na nich není mouka vůbec!! :lol:

      13.02.2008 15:26:43

    • .Renča.
      .Renča.

      Ahojky, já používám fritovací olej. A koblížky, než je vhodím do oleje mnu v dlaních a dělám do nich důlek na marmeládu. Tím pádem na nich není mouka vůbec!! :lol:

      13.02.2008 15:26:43

    • aknel
      aknel

      Ahoj,můžete mi poradit-když smažím koblížky,olej vydrží tak tři dávky a pak je to jako hrnečku vař:o(( Co dělám blbě?Mouky jsem podsypávala uplně minimum,ale stejnak olej kypěl!!Díky

      09.02.2008 18:42:44

    • aknel
      aknel

      Ahoj,můžete mi poradit-když smažím koblížky,olej vydrží tak tři dávky a pak je to jako hrnečku vař:o(( Co dělám blbě?Mouky jsem podsypávala uplně minimum,ale stejnak olej kypěl!!Díky

      09.02.2008 18:42:44


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Koblihy

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.