reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koblihy s ořechovou náplní

Recept na smažené koblihy s ořechovou náplní. Komu chutnají povidla či jiná náplň, může náplně zaměnit.


  • 4,8

    65×

    4,7 65
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

náplň

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka s cukrem, rozmícháme a necháme vzejít. Mouku prosejeme do mísy, přidáme kvásek, olej a žloutky. Dobře promíchané těsto pomoučníme, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout.

Připravíme si ořechovou náplň. Mléko s cukry, máslem, citronovou šťávou a skořicí přivedeme k varu. Přidáme strouhanku, mleté ořechy, rum a mírně povaříme. Nakonec přimícháme vaječné bílky.

Z těsta odebíráme hmotu. Vytvoříme kuličku, kterou přitiskneme dlaní. Nejlépe na kuchyňském vále krouživými pohyby rukou vytvoříme pěknou koblihu. Necháme přikryté ještě 20 minut na teplém místě. Takto zpracujeme všechno těsto.

Na smažení koblih dobře rozehřejeme olej a uložíme vždy koblihu hladkou stranou dolů. Pánev s koblihou přikryjeme na první 3 minuty a poté smažíme další 3 minuty bez poklice. Osmahnuté koblihy uložíme na sací kartu.Takto osmažíme všechny koblihy, kterých bude asi 30. Záleží na velikosti.

Ještě vlažné koblihy kuchyňskou injekcí naplníme ořechovou náplní a posypeme mletými ořechy a cukrem moučka.

Koblihy s ořechovou náplní podáváme jako výbornou chuťovku či na snídani třeba k čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koblihy s ořechovou náplní

    Celkový počet komentářů: 5
    • null
      null

      Dobré ráno,jsem v rozpacích,nevím,které části receptu nerozumíte:-)U usmažených koblížků uděláte malý otvůrek,který naplníte směsí.Můžete směs již přidat před smažením.Příjemný den s pozdravem Sussi

      08.02.2013 08:03:10

    • Autor receptu
      Autor receptu

      Zdravím,obvykle nápln do koblížku přidávám až po smažení,nebo po pečení,aby zbytečně nevytekla...Nápln můžete přidat i před smažením,záleží jak jsme zvyklý.

      V receptu je psáno -Ještě vlažné koblihy naplníme....

      Recept se dá určitě zvládnout-:)Spozdravem Sussi

      22.01.2013 20:18:49

    • Gernatka
      Gernatka

      a kdy a jak tam dám tu náplň? Koukám, že je to recept pro zkušené kuchařky a ne pro mě.

      22.01.2013 07:48:31


      • lumpík
        lumpík

        Koblihy s ořechovou náplní - postup

        taky mi to nic neříká, ale můžou být dobré. Prosím autora, ať mi pošle polopatický postup. Díky předem Koblížek

        08.02.2013 07:29:41


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Koblihy s ořechovou náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.