reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Koblihy s čokoládovou polevou

Osvědčený recept na jemné a chutné koblihy, které jsou vláčné i další den.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Recept na boloňské špagety krok za krokem

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Postup přípravy

Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse.

Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout.

Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout.

Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním.

Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koblihy s čokoládovou polevou

    Celkový počet komentářů: 6
    • sikulka
      sikulka

      Dobrý recept, ale do koblih patří ještě lžíce rumu, aby nesály příliš tuku.

      05.07.2015 09:57:18

    • Janka
      Janka

      Jsem rád,že se povedly,mě osobně chutnají víc než ty klasické a nikdy u nás nezůstanou.

      05.04.2014 08:37:32

    • Ema
      Ema

      Prosím,jaké kvasnice.Sušené nebo čerstvé.Děkuji

      29.03.2014 11:28:00



    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Koblihy s čokoládovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.