reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Koblihy s čokoládovou polevou

Osvědčený recept na jemné a chutné koblihy, které jsou vláčné i další den.


  • 3,3

    3,2 7
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Kupujeme hovězí maso: Víte, jak upravit hovězí roštěnec, kližku či plec?

21. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Bylinky našich babiček aneb jak přírodní cestou utužit své zdraví

21. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

Do pekárny vložíme všechny suroviny na těsto. Začínáme od tekutých ingrediencí (mléko, žloutky, rozpuštěné máslo) a potom přidáme cukr moučka, cukr krupice, hladkou a polohrubou mouku a kvasnice. Zvolíme příslušný program a počkáme, až nám těsto vykyne. Kdo chce, zadělá si těsto ručně v míse.

Těsto po vykynutí vyklopíme na vál posypaný moukou a rozválíme na plát vysoký 1 cm. Vezmeme příslušné velké vykrajovátko a vykrajujeme kolečka a malým vykrajovátkem potom vykrojíme střed. Koblihy necháme na vále ještě vykynout.

Mezitím si připravíme tuk na smažení, můžeme použít i olej. Když se nám tuk na smažení v hrnci rozpustí a rozehřeje na teplotu smažení, začneme vkládat koblihy. Smažíme po obou stranách dozlatova a po usmažení necháme koblihy vychladnout.

Na polevy si přichystáme různě barevné čokoládové polevy, do kterých koblihy máčíme do poloviny a následně posypeme různě barevným sypáním.

Koblihy s čokoládovou polevou podáváme jako výborný moučník k odpolední kávě.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Koblihy s čokoládovou polevou

    Celkový počet komentářů: 6
    • sikulka
      sikulka

      Dobrý recept, ale do koblih patří ještě lžíce rumu, aby nesály příliš tuku.

      05.07.2015 09:57:18

    • Janka
      Janka

      Jsem rád,že se povedly,mě osobně chutnají víc než ty klasické a nikdy u nás nezůstanou.

      05.04.2014 08:37:32

    • Ema
      Ema

      Prosím,jaké kvasnice.Sušené nebo čerstvé.Děkuji

      29.03.2014 11:28:00



    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Koblihy s čokoládovou polevou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.