Koblihy pečené v troubě

1 h 30 min | moučník | 6 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 958x
Recept na domácí koblížky skvělé chuti. Navíc ušetříme kalorie, protože je pečeme v troubě.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Polovinu teplého mléka vlijeme do mísy, přidáme balíček vanilkového cukru, rozdrobené droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Během tohoto procesu vymícháme změklé máslo se žloutky a moučkovým cukrem do pěny. Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli, přidáme vzešlý kvásek, směs žloutků a másla, přilijeme zbylé vlahé mléko a rum. Vypracujeme vláčné těsto, které vytvarujeme do bochánku, poprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut, až zdvojnásobí svůj objem.

Kynuté těsto vyklopíme na vál a rozválíme na 1,5 cm vysoký plát, ze kterého vykrajujeme pomocí sklenice kolečka. Na každé kolečko dáme lžičku marmelády či jiné náplně a v dlaních vytvarujeme kouli. Koblížky vložíme do vymazané formy na muffiny a necháme ještě 10 - 15 minut znovu kynout.

Koblihy pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 20 - 25 minut, až jsou na povrchu zlatavé. Upečené koblížky necháme ve formě mírně vychladnout, poté vyjmeme a pocukrujeme.

Koblihy pečené v troubě můžeme plnit marmeládou, dřememe, nutellou či pudinkem.

Michy autor receptu:

Koblihy pečené v troubě

Počet přidaných receptů: 3520

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Koblihy pečené v troubě - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 2068 kJ / 494,0 kCal (na 1 porci)
3
dobrý recept
6 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koblihy pečené v troubě

Přidat příspěvek k receptu Koblihy pečené v troubě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept