reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Knížecí vdolečky s parádou

Pečené vdolky z bramborového těsta s parádou podle receptu mé babičky, která ho dostala od zámecké knížecí kuchařky.


  • 4,6

    17×

    4,6 17
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

na ozdobu

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

Do mísy najemno nastrouháme uvařené brambory. Přidáme hrubou mouku, sůl, kterou vmícháme do mouky, kvásek, rozpuštěný tuk a vejce. Vymícháme tužší těsto. Těsto při kynutí díky bramborům trochu zřídne. V případě, že je těsto řídké, přidáme mouku, v opačném případě mléko. Těsto na vdolky necháme vykynout.

Z vykynutého těsta tvoříme malé vdolečky, které klademe na vymaštěný plech a pečeme ve vyhřáté troubě do tmavě zlatohnědé barvy. Asi v polovině pečení vdolky na plechu obrátíme, aby byly z obou stran ploché a udržela se na nich paráda. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme si jablečná povidla. Jablka nastrouháme na hrubo, dáme do kastrolu a podlijeme trochou vody. Dusíme, až jsou jablka rozdušená. Potom přidáme cukr podle chuti a dochutíme skořicí. Necháme vychladnout.

Vychladlé knížecí vdolky potřeme jablečnými povidly, zdobíme šlehanou smetanou a tvarohem. Knížecí vdolečky s parádou ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Knížecí vdolečky s parádou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.