Výborný mozajkový knedlík nejlepší se zelím. Je to trošku složitější recept, ale stojí za to. Jen ty hrnky se fakt musí dobře vymazat
sůl | |
1 ks | žloutek |
1 hrnek | mléko |
1 ks | bílek |
2 hrnky | houska |
1 hrnek | polohrubá mouka |
2 hrnky | uzené maso |
Housku a uzené nakrájíme na kostky 1x1 cm velké. Dáme je do misky. Přidáme mouku, žloutek, špetku soli, vše promícháme a přilijeme mléko. Opět pořádně promícháme. Bílku ušleháme pevný sníh, který nakonec opatrně přimícháváme do knedlíkového těsta.
Vezmeme si obyčejné hrnky - s obsahem přibližne 200 ml - a opravdu pořádně je vymažeme olejem a plníme směsí asi tak do tří čtvrtin hrnku. Hrnky dáváme do hrnce se studenou vodou, která musí sahat pouze do půli hrnků. Vaříme od bodu varu asi 20 minut.
Hotové knedlíky z hrnků vyklopíme nakrájíme na plátky a podáváme se zelím.
autor mišpulín
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena