reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

Vyzkoušený recept na velmi chutný chléb.


  • 4,8

    18×

    4,7 18
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ingredience vložíme do nádoby v pekárně od tekutých po suché. Do středu mouky utvoříme důlek a do něj vsypeme kvasnice. Důlek zahrneme. Na jednu stranu dáme sůl a na druhou cukr. Po zaznění zvukového signálu přidáme kmín.

V pekárně zapneme program "základní", velikost velký a kůrka tmavá.

Po upečení kmínový pšenično-žitný chléb vyjmeme a necháme na mřížce v utěrce vychladnout.

Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny podáváme podle chuti.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 4
    • Milena
      Milena

      Komentář k receptu Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

      Tento recept jsem si už dávno oblíbila. Domácí pekárnu nemám, peču ho v silikonových formách TESCOMA. Dávka vyjde na dva chlebíky. Recept je super, olej dávám olivový, pak trochu víc kmínu-drceného a ještě přidávám koření na chleba z DM drogerie-zn. Alnatura. A protože mě baví struktura chleba a miluju oříšky, tak experimentuji: trocha bílého seznamu, trocha černého seznamu, podrcené lněné semínko, trocha slunečnice....dokonce jsem už zkusila i směs ořechů a byl fantastický! Ještě se vrátím k samotné přípravě: těsto mi uhněte robot, kyne mi v TESCOMA míse, formy VYMAŽU OLIVOVÝM olejem a po vložení bochánků je nechám ještě jednou nakynout, uhladím je mokrými dlaněmi potřenými oliv olejem. CHLEBÍKY PAK DOKONALE KŘUPOU! Dobrou chuť!

      07.04.2016 08:22:48

    • janza
      janza

      Zatím nejlepší

      Vyskoušel jsem více chlebovích receptů ale tento je zatím nejlepší.

      04.01.2013 12:28:11

    • degres
      degres

      Zatím jsem to nezkoušel. Proč taky? Ale myslím že to můžete zkusit. Bude asi rozdíl v tom, že se zadělá kvásek z droždí vody a cukru a pak se vypracuje těsto, které se nechá kynout a atd.
      Recept nemám.

      23.06.2012 06:59:46


    • samantha
      samantha

      da se tento chleb delat v troube. Poslete recept

      22.06.2012 15:08:21

    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Kmínový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.