reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínový chleba z pekárny

Klasický kmínový chleba, je tmavší a srovnatelný s kupovaným. Moc dobrý.


  • 4,2

    56×

    4,1 56
  • 2 h 40 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více, tak se toho nelekněte.

Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc tím líp. Je to vyzkoušené.

Kmínový chleba z pekárny podáváme jak je libo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kmínový chleba z pekárny

    Celkový počet komentářů: 21
    • valinka13
      valinka13

      Dobrý večer, hlavně to venzdávejte. Já jsem zrovna dneska zkoušela nový recept a dopadla jsem stejně. Takže se vždy vrátím k tomuhle. Dejte napřed vodu, ocet a olej. Na to jednu mouku pak dávám kmín a sůl. Sůl by se neměla ze začátku míchat s droždím jinak chleba nevykyne tak se to snažím vždycky nějak oddělit. Pak dám druhou mouku a nahoru cukr z droždím. Zvolím malý chleba a nejpropečenější kůrku. Peče se mi 3hod a 13 min. Ukaždé pekárny je to trochu jinak, ale mělo by to vyjít. Tenhle chleba se mi vždycky povedl. Nepodceňovat množství. I s hodně droždí se může stát zákalec. Kupuju mouku v Globusu. Někdy to může i v mouce. Pak už nevím. Domluvte pekárně a pečte s láskou. Hlavně to nevzdávejte ono to určitě vyjde. Hodně štěstí Martina

      01.01.2010 23:51:16

    • delina
      delina

      Re:prosím o radu

      Chtěla jsem se zeptat, zkoušela jsem Váš chleba, ale povedl se mi pěkný zakalec.Mám pekárnu teprve měsíc a stále nechápu pořadí surovin.Jestli tedy první tekuté a pak zbytek.Ďala jsem první vodu olej a další tekuté a na mouku droždí Nemůžete mi napsat v jakém pořadí to mám dávat,děkuji za odpověd

      01.01.2010 23:12:43

      • kloska
        kloska

        Re: Re:prosím o radu

        Dávám vždy nejdřív tekuté, pak sypké, dopprostřed mouku, do jednoho rohu cukr( u sladkých těst), do druhého sůl a droždí (ať už sušené nebo čerstvé) vždy doprostřed na mouku, aby se nedostalo bezprostředně před zamícháním do styku s cukrem nebo solí(cukr, sůl ničí kvasinky, těsto pak nekyne).

        01.01.2010 23:54:03


    • valinka13
      valinka13

      Přeházené pořadí

      Bohužel mi v redakci přeházeli pořadí ingrediencí. Samozřejmě se první dává voda a pak ostatní suroviny. Je mi to líto, protože lidičci co neznají postupy v pekárně to udělají takto jak to leží a pak nevím co z toho vznikne. Asi pěkný zákalec. Tak se teda omlouvám.

      19.10.2009 21:48:43

      • .Renča.
        .Renča.

        Re: Přeházené pořadí

        Ingredience nemíchají v redakci, program je automaticky převede a tak můžete mít pokaždé pořadí ingrediencí jiné. Je nutno v popisu psát jednotlivé ingredience v pořadí, ve kterém je použijete - nespoléhat se na vedlejší seznam !!!

        19.10.2009 23:15:51

    • vodnanka
      vodnanka

      Výborný !!!

      Včera jsem zkoušela tenhle recept a chléb je moc dobrý :-)

      29.07.2009 07:32:15

    • Blanka Dvořáková
      Blanka Dvořáková

      Můžete mi ,prosím,poslat nějaké recepty na chleby z pekárny?Manžel mi k narozeninám koupil pekárnu Moulinex,prý tu nejlepší a podle receptů,které jsou u toho se nedá nic upéct.Lezou z toho hrozné vytvory.Buď mají špatný překlad z francouzštiny nebo nevím.Předem děkuji.

      23.04.2009 11:20:03

    • valinka13
      valinka13

      Moc děkuji, Už jsem myslela, že chutná jenom mojí rodině. Pro nás je to jednička. Tak dobrou chuť.

      17.04.2009 22:58:37

    Nalezeno receptů: 21

    Přidat příspěvek k receptu Kmínový chleba z pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.