reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínový chleba z pekárny

Klasický kmínový chleba, je tmavší a srovnatelný s kupovaným. Moc dobrý.


  • 4,2

    56×

    4,1 56
  • 2 h 40 min

  • 16×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V uvedeném pořadí vložíme ingredience do pekárny. Použijeme zarovnanou lžičku droždí a vrchovatou lžičku soli. Zapneme program klasik (základní) a nastavíme nejtmavší kůrku. Program trvá asi 3 hodiny a 20 minut. U některých pekáren je to méně, u některých více, tak se toho nelekněte.

Pečlivě dodržujeme dávku droždí, jinak se chleba propadne. Neplatí tady čím víc tím líp. Je to vyzkoušené.

Kmínový chleba z pekárny podáváme jak je libo.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kmínový chleba z pekárny

    Celkový počet komentářů: 21
    • Irena
      Irena

      Kminovy chleb

      Vyborny, pecu ho jiz popate a vzdy perfektni.....

      05.03.2017 21:28:47

    • Roman Tuček
      Roman Tuček

      Máte jedničku s hvězdičkou, slušný chleba se pokoušíme upéct už asi rok a tenhle recept je doposud zaručeně nejlepší. Chleba drží, nepropadne se a konzistence je perfektní. Chuťově jsem taktéž velmi spokojený, na pekárnu jsem již téměř zanevřel, díky!

      28.12.2012 19:14:11

      • valinka13
        valinka13

        Poděkování

        Děkuji za pochvalu. Dostala jsem ho od své maminky, ale už se mi stalo, že se mi nepovedl. Občas zkouším jiné recepty, ale vždy se vrátím k tomuhle. :) Jsem ráda, že chutná.

        11.01.2013 21:53:32


    • Petr
      Petr

      Chystam se (uz delsi dobu) take upect svuj chleba a tenhle recept se mi nezda byt spatny. Akorat mne zaujala poznamka od "klasky", ze drozdi nema prijit do styku s cukrem nebo soli... Uz mam za sebou peknych par kynutych buchet a vzdy si odleji kousek mleka, smicham s lzickou mouky a cukru (!) a dam do vyhrate trouby, abych zjistil, jestli mi drozdi vykyne. (parkrat jsem koupil cerstve drozdi a hodil ho do celeho testa a pak mi to nevykynulo a vsechno slo vnivec). A jeste co takhle do testa primichat vajicko (max jedno) a rozmichany brambor...?

      06.11.2012 19:54:46

      • Martina Bendová
        Martina Bendová

        Dobrý večer, do tohoto chleba se dává droždí sušené, které určitě nesmí přijít do styku se solí. Myslím, že cukr nevadí, dávám je vždy společně. Prostě sůl dáte na jinou stranu pekárny než droždí. Co se týče vajíčka určitě bych ho tam nedávala. Brambor by nemusel být špatný, ale chleba je vláčný docela dost, tak možná ani není třeba. Zkusila bych napřed bez a přidat si ho tam můžete vždycky. Martina

        08.11.2012 21:33:30

    • Jana
      Jana

      Je vynikající

      Upekla jsem ho v domácí pekárně ( Unold Beckmeister). Něchtěla jsem se ale babrat s dávkováním sušeného droždí a tak jsem tam vsypala celou dávku ( 7 g ).Aby mě ten chleba nepropadl ubrala jsem vodu. Dala jsem jen 300 ml, ostatní dávky ( kromě droždí samozřejmě ) jsem dodržela přesně podle receptu. Vyšel úžasně. Krásně nakynutý, křupavý s tenkou kůrčičkou. Vyzkoušela jsem hodně receptů ale tenhle je podle mě nejchutnější.

      09.09.2012 17:50:02

    • Jana
      Jana

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      09.09.2012 17:45:40

    • neligrej
      neligrej

      Je dobrý i na mém fotu se směje

      14.03.2012 10:05:41

    • Irena
      Irena

      Jestli máte tu kuchařku, co já, tak ta je fakt legrační, zaměnili všde čerstvé droždí za sušené, takže tak.
      Jinak chleba už peču podruhé, a vypadá to, že ho opět vyhodím :(
      Chutná bezvadně, ale vždy se propadne a je nedopečený. Všechno jsem dodržela, tekutiny nejdřív. Může to být tím, že jsem dala vlažnou vodu (ne studenou) ? Jinak nevím, už jsem pár chlebů upekla a všechny se povedly.

      19.12.2011 13:20:09

    • tatkoge
      tatkoge

      Podarilo sa mi konečne upiecť chleba tak,ako som si to predstavoval. Skutočne je asi potrebné dodržať množstvo sušeného droždia, potom sa neprepadne ako mne zakaždým v minulosti.

      01.01.2011 07:09:34

    Nalezeno receptů: 21
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Kmínový chleba z pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.