reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny

Dobrý a voňavý kmínový chléb z těsta, které připravujeme v domácí pekárně.


  • 3,9

    19×

    3,9 19
  • 2 h 40 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

V hrnku si svaříme 400 ml vody se 2 lžičkami drceného kmínu, 2,5 lžičky soli,1 lžící octa a necháme vychladnout.

Do pekárny dáme svařené zchladlé suroviny, potom přidáme mouku,do jednoho rohu cukr a nahoru důlek a do důlku kvasnice a přihrneme.

Zapneme program č.7 (příprava těsta) a čekáme až nakyne. Potom těsto opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřený jemně olejem a posypaný moukou.

Prvních asi 15 minut pečeme na 250 °C potom stáhneme teplotu na 50° C a kmínový chléb pečeme další cca 1 hodinu.

Za dobu pečení kmínový chléb asi 2x potřeme osolenou vodou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny

    Celkový počet komentářů: 2

    • Kaja
      Kaja

      Tak jsem vyzkousel jsem velmi spokojen.Do skoly jste jiste chodila tak si prosim upravte ,,drozdi,jinak velmi chutny chleb

      09.05.2013 20:49:28

    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Kmínový chléb z těsta z domácí pekárny

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.