reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínový bůček pečený na černém pivu

Recept na vepřový bůček pečený s kmínem a podlévaný černým pivem.


  • 3,9

    11×

    3,9 11
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 662 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 905 hodnocení

Luštěninové penne s čočkovou omáčkou a feta sýrem krok za krokem

27. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 651 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 731 hodnocení

Jak uvařit vejce, aby neprasklo, dalo se dobře oloupat a mělo dokonalý žloutek

26. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 135 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 185 hodnocení

Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem

25. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 720 hodnocení

Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky

24. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 602 hodnocení

Mleté maso a koření: Naučte se správné kombinace a vyzkoušejte prověřené recepty

24. 2. 2020

Postup přípravy

Vepřový bok omyjeme, osušíme a zbavíme vrchní kůže.

Sádlo na povrchu bůčku nařízneme na kostičky. Povrch nasolíme
a zasypeme kmínem.

Troubu předehřejeme na 200 °C.

Připravený bok vložíme do pekáčku, podlijeme pivem a pečeme. Prvních 20 minut pečeme na 200 °C, pak teplotu stáhneme na 150 °C a pečeme ještě hodinu. Během pečení neustále přeléváme pivním výpekem.

Takto upečený vepřový kmínový bůček na černém pivu podáváme jak hlavní chod s čerstvým chlebem. Výborně chutná i s houskovým knedlíkem a zelím.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Kmínový bůček pečený na černém pivu

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      Kmínový bůček pečený na černém pivu

      Moc děkuji za inspiraci.Upekl jsem ho podle receptu,velice jednoduché a přitom též velice chutné.Jen jsem bůček přes noc naložil ještě v česneku a masíko se jen rozplívalo v puse.K němu jsem udělal domácí kysané zelíčko a bramborové klouzáky s bylinkama,přidal jsem na porcičku trochu rozsekaného rýmovníčku se štipcem chilli.Jen se po obědě " zaprášilo " .Současně posílám fotografie tohoto speciálo obídku a přeji všem dobré pošušňáníčko....///

      14.09.2019 11:18:50


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Kmínový bůček pečený na černém pivu

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.