reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Kmínová vepřová pečeně

Recept na tradiční českou pečeni - na kmínu.


  • 3,2

    111×

    3,1 111
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Maso podle potřeby očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Maso částečně odřízneme od kosti. Pak je osolíme a okořeníme drceným kmínem.

Ve větší pánvi rozehřejeme olej a pečeni na něm ze všech stran zprudka orestujeme.

Troubu předehřejeme na 250 °C. Maso vložíme do pekáčku, podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme 15 - 20 minut. Pak teplotu snížíme asi na 180 °C a pečeme doměkka. Podle potřeby pečeni přeléváme výpekem a podléváme horkou vodou.

Kmínovou vepřovou pečeni podáváme horkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo knedlíky. Kmínovou pečeni můžeme doplnit zelím nebo špenátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Kmínová vepřová pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.