reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Klobásy zavařené ve sklenici

Klobásy zavařené ve sklenici

Recept na uchování domácích klobás. Takto zavařené klobásy vám bez problémů vydrží celý rok.


  • 4,7

    119×

    4,7 119
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Ze všeho nejdřív si uvaříme vepřové kůže. Kůže vaříme asi 1 hodinu. Potom je scedíme a necháme vychladnout. Vývar nevylévat, budeme ho ještě potřebovat.
Již při zatáčení klobás musíme počítat s tím, že se musí vejít do sklenic.
Na dno sklenice položíme kus vařené vepřové kůže a velkou lžíci vepřového sádla. Dále naskládáme do každé sklenice 5 klobás. Do poloviny výšky klobás nalijeme vývar z kůží a zbytek zalijeme vodou tak, aby byly klobásy minimálně jeden cm pod hladinou. Nakonec přidáme zase kousek vařené vepřové kůže.

Sklenice pořádně zavřeme víčkem a klobásy zavařujeme 45 minut při teplotě 90 °C. Poté sklenice vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Sklenice neotáčíme. Sádlo musí po ztuhnutí vytvořit souvislou vrstvu, která klobásy ve sklenici uzavře. Pokud se stane, že po ztuhnutí sádla jsou špičky klobás nad ním, není to žádná tragédie. Jen je snězte první, ty by vám celý rok nemusely vydržet.

Odkaz na recept na domácí Klobásy, které takto uchovávám jde zde: Domácí klobásy podle Hynka

Určitě se najde někdo, kdo bude mít výhrady k vývaru z kůží. Je možné použít jen čistou vodu, ale připravíte se o výborný sulc, který klobásy nenapodobitelně dochutí. Množství ingrediencí je jen orientační a samozřejmě musí být odvozeno od toho, kolik sklenic budete plnit.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

    Celkový počet komentářů: 27
    • Vladimír
      Vladimír

      Zkažení klobás

      Zkusil jsem už 2x přesně podle receptu (vývar jsem osolil), ale pokaždé se mi všechny sklenice zkazily. Nevím co dělám špatně.
      Používám klasické nešroubovací sklenice 0,7l a víčka s červenou gumičkou (vždy nová). Sklenice ani víčka jsem však předem nevyvařil, tak jestli proto?
      Zavařené sklenice jsem dal do sklepa (v paneláku je teplý sklep), tak jestli to bylo tím... Ale 10 sklenic se mi do lednice prostě nevleze, aby byly v chladnu. Zavařuji i maso, které pak uskladním též do sklepa a to se mi nezkazilo nikdy. Rád bych to vychytal, ale nevím kde je zakopaný pes...Poradíte?

      14.01.2019 12:27:54

      • Anton
        Anton

        Re: Zkažení klobás

        Pokazili sa Vám preto, že 45 minut při teplotě 90 °C je veľmi málo. Ak budete sterilizovať pri 100 °C hodinu, nepokazia sa. A stačí dať vody na 2, max. 3 cm od spodu.

        30.01.2019 04:10:51

      • Anton
        Anton

        Re: Zkažení klobás

        Pokazili sa Vám preto, že 45 minut při teplotě 90 °C je veľmi málo. Ak budete sterilizovať pri 100 °C hodinu, nepokazia sa. A stačí dať vody na 2, max. 3 cm od spodu.

        30.01.2019 04:16:29


    • pett
      pett

      Té vody je tam dost.Minule jsem dával do 2/3 sklenice a uzené klobásy chutnaly jak parky.Rozmocene a bez chuti.Kamosova tchýně mě doporučila jen stamprli převařené slané vody.Opravdu jen na dno a byly výborné.

      12.12.2017 13:40:25

    • Floid
      Floid

      Komentář k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

      Dobrý den,
      klobásy jsme zavařili přesně podle receptu a do tří dnů jsme je museli otevřít, protože víčka se nafoukla až do konce jedny se otevřeli. Nevíte čím to může být?

      10.07.2017 15:16:47

      • Věra
        Věra

        Re: Komentář k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

        Zavařuji maso, zavařuji domácí klobásy. Používám sklenice s Omnia víčky - s těmi, co se zašroubují. Na maso a klobásy použijí vždy nová víčka.
        Sklenice vyvařuji a víčka vyvařuji. Klobásy naskládám do sklenic, přidám sádlo, vývar z kůží - to všechno vychladnuté. Pak sklenice dobře uzavřu. Dám do zavařovacího hrnce a sterilizuji hodinu. Voda nesmí vařit, jen odskakují bublinky od dna. Po hodině odstavím z plotny a nechám ve vodě, do vychladnutí. Pak vytáhnu, sklenici osuším, napíšu si datum. Skladuji nejdéle rok.

        11.07.2017 14:47:53

    • Mirek
      Mirek

      Komentář k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

      Prevarujete pak klobasy po vytazeni ze sklenice nebo je ihned konzumujete? Ptam se kvuli nebezpečí boguloxinu.

      22.10.2013 22:50:19

      • hynek87
        hynek87

        Re: Komentář k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

        Dobrý den, klobásy zavařuji 45 min. To si myslím, je dostatečná záruka na zbavení veškerých nežádoucích složek. Ale stejně si klobásu po vyndání ze sklenice vařím. Zavařená klobása totiž obsahuje podstatně víc vody než čerstvá klobása vytažená z udírny. Ty jsou na použití za studena nejlepší. Pokud plánujete používat klobásu třeba na jednohubky, doporučuji čerstvě vyuzenou, nebo si po uzení pár klobás pověste na vysušení. Toto jsou mé osobní zkušenosti. Máte někdo jiné nápady, jak uchovat klobásy bez kvalitativních ztrát?

        28.10.2013 06:07:41

    Nalezeno receptů: 27
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Klobásy zavařené ve sklenici

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.