reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasičtí utopenci

Základní recept na utopence.


  • 4,1

    13×

    4 13
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

nálev

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 749 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 987 hodnocení

Jak využít voňavý kopr v kuchyni?

1. 6. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 797 hodnocení

Víkendové pečení: Recept na perník s ořechy krok za krokem

31. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 657 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nálev. Vodu, ocet, olej, cukr, sůl, pepř, nové koření a bobkový list (kdo má rád, může přidat chilli) vložíme do hrnce a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut a pak necháme pořádně vychladnout.

Mezitím si nakrájíme olouopanou cibuli na měsíčky. Zbavíme špekáčky střívka a nakrojíme po délce, nerozkrajovat úplně. Takto připravené špekáčky v rozkrojení opepříme, kdo má rád ostřejší, přidá i chilli, a vložíme měsíčky cibule.

Na dno sklenice, která musí být opravdu čistá, aby se špekáčky nezkazily, nasypeme několik měsíčků cibule a na ni poklademe připravené špekáčky. Zase zasypeme cibulí. Takto pokračujeme, dokud není sklenice plná. Nakonec zalijeme studeným nálevem včetně koření - bobkového listu a kuliček nového koření tak, aby špekáčky byly celé potopené. Utopence necháme minimálně 7 dnů odležet v chladu.

Odleželé klasickéutopence podáváme s čerstvým pečivem.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasičtí utopenci

    Celkový počet komentářů: 4
    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasičtí utopenci

      já dělám nálev od oka,hlavně chutnám aby byl správně kyselý,plno lidí si u různých receptů stěžovalo,že když se slepě řídili receptem byl lák moc kyselý,naposledy jsem to četla u receptu na králíka předem naloženého,u utopenců také záleží na vlastní chuti

      05.02.2015 16:34:58

    • Tom
      Tom

      Komentář k receptu Klasičtí utopenci

      Takže odpověď na množství vody žádná. Recept nepoužitelný a tím pádem zbytečný!!!

      05.02.2015 13:18:53

    • gerža
      gerža

      Komentář k receptu Klasičtí utopenci

      zdravím v receptu není množství vody

      21.07.2014 15:15:00


    • jirka
      jirka

      Komentář k receptu Klasičtí utopenci

      dobry ale nenašel jsem kolik vody?

      28.12.2013 12:58:30


    Nalezeno receptů: 4

    Přidat příspěvek k receptu Klasičtí utopenci

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.