reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický vánoční bramborový salát

Výborný recept na náš rodinný bramborový salát.


  • 4,4

    496×

    4,3 496
  • 1 h 15 min

  • 56×

Ingredience

nálev

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 775 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 006 hodnocení

Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

12. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 730 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Dokonalý hovězí biftek: Jak na to, aby byl opravdu šťavnatý?

11. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Nestačí ani vychladnout! Vděčný hrníčkový recept na borůvkový koláč

10. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 777 hodnocení

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

9. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 674 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Postup přípravy

Den dopředu si uvaříme brambory ve slupce. Taktéž si uvaříme kořenovou zeleninu a vejce natvrdo. Kořenovou zeleninu očistíme a uvaříme ji v nálevu, do kterého dáme 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kuliček pepře, špetku soli, cukr a 1 lžíci octa. Zeleninu necháme vychladnout.

Brambory oloupeme a protlačíme přes kolečko s mřížkou nebo nakrájíme na kostičky. Uvařenou zeleninu, okurky a cibuli také nakrájíme na drobno. Vše dáme k bramborám a přidáme hrášek. Vmícháme zbylé suroviny - majonézu (možno s trochou bílého jogurtu), hořčici, olej, sůl, mletý pepř a vše opatrně promícháme. Nakonec přidáme nasekaná vejce a dochutíme nálevem, ve kterém jsme vařili zeleninu. Klasický vánoční bramborový salát ještě jednou opatrně promícháme a dáme vychladnout.

Klasický vánoční bramborový salát se má dělat brzo ráno, aby se do večera pěkně uležel.

Foto: Shutterstock.com

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický vánoční bramborový salát

    Celkový počet komentářů: 121
    • Zuzka
      Zuzka

      Nezlobte se, ale salát v misce zdobit je děs. Kdo to vymyslel? Když pak máte salát nandávat, to pak zase všechno vyndáte?

      14.02.2014 09:03:20

      • Ajka
        Ajka

        Re: Zdobení?

        V me rodine se salat daval na ovalnou melkou misu do tvaru ryby a zdobilo se vejirky kysele okurky- jako ploutve, kolecko vejce jako oko , ...atd...kolem dokola pak kornoutky salamu - vysociny- jo ne kazdy si zdobeni nandal...ale o tom to neni, je to prave neco jineho nez bezne jidlo...je to nacicncane ...

        24.11.2014 20:44:49

    • vlsec109
      vlsec109

      bramborový salát

      zdravím a přeji hezký Štědrý den, aby se mi brambory ve vodě nerozvařily, peču brambory na tři díly nakrájené 30 min. v horkovzdušné troubě na 220 C. Pak je po vychladnutí pohodlně nakrájím na kostičky. Takto není možné, aby se byť jediná brambora rozvařila.

      24.12.2013 10:06:14


    • BB
      BB

      Žádná uzenina!

      Vánoční bramborový salát je přílohový k rybě. Žádný gothaj tam nesmí být. To je protu křesťanství.

      22.12.2013 12:36:37

    • PETR
      PETR

      Něco tam chybí

      A kde jsou ve výčtu surovin brambory? No na kolik kilo? :-)

      22.12.2013 07:22:36

    • Anna
      Anna

      Je pochopitelné, že co kuchař, to jiný recept. Cibule, i v tomto receptu, je syrová, vaří se jen brambory, kořenová zelenina (a vejce). Já přídávám plnotučnou hořčici, worčesrerskou omáčku (to je náhrada za ten bobkový list a koření, protože zeleninu vařím zároveň s brambory) a také citronovou šťávu. Můj tatínek přidával i utřený stroužek česneku. Někdy také přidám oloupané a na kostičky nakrájené jablíčko. A salát delám 23. peosince, aby se pěkně proležel.

      20.12.2013 11:46:26

      • Vratislav
        Vratislav

        Dobrý předštědrovečerní den. Já osobně v malé skleničce rozpustím trošku plnotučné hořčice v láku od okurek, opepřím, přisolím a touto marinádou salát zaleju a nemusím tolik promíchávat. Přilévám podle potřeby. Dělám dvojí jeden s majolkou a cibulí a druhý bez cibule s bílým jogurtem (zkrátka ať chutná všem)

        23.12.2013 09:41:26

      • LLLL
        LLLL

        SOHLASIM.

        23.12.2013 18:46:41


    Nalezeno receptů: 121

    Přidat příspěvek k receptu Klasický vánoční bramborový salát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.