reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický španělský ptáček s náplní

Plátek hovězího masa s pestrou náplní, kdo by neznal španělského ptáčka. Podle tohoto receptu jej zvládne připravit každý.


  • 4,2

    10×

    4,2 10
  • 1 h 30 min

Ingredience

na potření

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 561 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 603 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 542 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Postup přípravy

Hovězí plátky omyjeme, osušíme a dobře naklepeme. Čím více maso naklepeme, tím kratší dobu budeme potřebovat k jeho dušení. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Okurky nakrájíme také na čtvrtky, stejně tak párky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Naklepané plátky masa osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na každý plátek hovězího poklademe 2 plátky anglické slaniny, čtvrtku párku, okurky a vajíčka.
Plátky hovězího opatrně svineme do závitku. Španělské ptáčky pomocí nitě pečlivě omotáme a stáhneme hlavně konce, aby nám náplň během dušení "neutekla".

V hrnci rozpálíme tuk a cibulku osmahneme dozlatova. Vložíme španělské ptáčky a prudka je osmahneme ze všech stran. Španělské ptáčky zalijeme silným masovým vývarem. Nemáme-li žádný pravý masový vývar v zásobě, vypomůžeme si bujonovou kostkou. Bujon jednoduše rozmícháme ve vroucí vodě. Ptáčky přikryjeme poklicí a na mírném ohni dusíme 90 - 120 minut. Použijeme-li na přípravu papinův hrnec, zkrátí se nám doba dušení zhruba na 45 minut.

Měkké španělské ptáčky s náplní vyjmeme z omáčky, sundáme nit a rozřízneme na půlky tak, aby nám na talíři krásně vynikla náplň. Omáčku zaprášíme hladkou moukou a necháme ještě 15 minut provařit a zhoustnout. Ve finále omáčku přecedíme přes jemné sítko. Zbylé suroviny (vejce, okurku, párek) můžeme nakrájet na malé kostičky, vmíchat do připravené omáčky a nechat prohřát.

Klasické španělské ptáčky s náplní podáváme s rýží a na talíři přeléváme omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický španělský ptáček s náplní

    Celkový počet komentářů: 1

    • Cliath
      Cliath

      vynikající recept

      Dobrý den, recept jsem zkoušela z vepřového i hovězího masa ( vařila jsem obě masa dohromady v papiňáku ). Vynikající oběd a určitě uložím do kuchařky.
      Děkuji z recept.
      Danka

      28.09.2015 16:01:55


    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Klasický španělský ptáček s náplní

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.