reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický smažený květák

Recept na chutný smažený květák, starou dobrou osvědčenou dobrotu.


  • 3,9

    14×

    3,8 14
  • 20 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na obalení

podle chuti



Energetická hodnota

501 kJ / 119,8 kCal
(na 1 porci)

Postup přípravy

Očištěný květák rozebereme na větší růžičky a uvaříme v osolené vodě do téměř poloměkka. Růžičky květáku scedíme a necháme odkapat.

Vychladlý květák obalujeme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a solí. Potom květák obalíme ve strouhance.

Květák vypražíme v dostatečném množství rozehřátého oleje a dáme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Klasický smažený květák podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou nebo se zeleninovým salátem.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický smažený květák

    Celkový počet komentářů: 1

    • stavros666
      stavros666

      smažený květák

      Velice chutné,bez komentáře.
      Udělal jsem pikantní bramborovou kaši s bylinkama a pravým jihočeským máslíčkem.
      Přidal jsem na zkoušku strouhaný křen a věřte nevěřte všichni strávníci byli nadmíru spokojeni,až plakali,ale z toho čerstvého křenu.Prý,až toto budu opět vařit,nesmím na ně zapomenout,aby přišli opět ochutnat....///

      31.10.2018 12:13:47

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Klasický smažený květák

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.