reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

1. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Klasický ruský boršč

Klasický ruský boršč

Ano, boršč pochází z Ukrajiny, ale za léta se rozšířil po celému světě. Zkuste tento recept na pravý ruský boršč.


  • 4,4

    475×

    4,3 475
  • 2 hod

  • 63×

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 577 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 839 hodnocení

Videorecept: Vafle z ječné mouky - rychlá svačinka, se kterou u dětí zabodujete!

13. 11. 2019

Bábovka

4,7 1 609 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 684 hodnocení

Recept na smaženou cuketu v sýrovém těstíčku s dýňovým pyré

12. 11. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 174 hodnocení

Nachlazení a chřipka nebudou mít šanci: Uvařte si domácí zázvorový čaj

11. 11. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 571 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 684 hodnocení

Recept na zelný chlebíček s uzeným krok za krokem

10. 11. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 272 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 554 hodnocení

Recept na domácí krtkův dort krok za krokem

10. 11. 2019

Postup přípravy

Ingredience jsou uvedeny na hrnec 2 - 2,5 l.

Základem je správně uvařený vývar. Hovězí s kostí umyjeme ve studené vodě, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou a dáme vařit. Po vícenásobném vzkypění stáhneme teplotu, sebereme z vývaru pěnu. Osolíme, pak vaříme na mírném ohni asi 1,5 hodiny. 10 - 15 minut před koncem vaření vývaru přidáme celý pepř a bobkový list. Vyjmeme maso, vývar přecedíme. Maso musí být měkké, rozebereme ho rukama na vlákna asi 2 - 3 cm dlouhé. Kousky masa vložíme zpět do vývaru a přidáme větší teplotu. Když se nechcete s masem dlouho trápit, můžete nakrájet na kostky.

Nakrájíme brambory na kostky 2 x 2 cm a vložíme do vývaru. Zase po vzkypění stáhneme teplotu a necháme vařit asi 15 minut. Zelí nakrájíme na nudličky a také dáme do hrnce a zvětšíme teplotu, znovu teplotu stáhneme, když začne kypět. Necháme tak vařit na mírném ohni.

Zatím co se nám brambory a zelí vaří, připravíme si na boršč ostatní zeleninu. Cibuli nakrájíme na menší kostky, mrkev a červenu řepu oškrábeme a nastrouháme. Na pánvi osmažíme cibuli dozlatova, pak přidáme mrkev. Necháme trochu osmažit. Pak přidáme nastrouhanou červenou řepu. Ještě trochu vše smažíme. Z hrnce, kde se vaří brambory se zelím, vezmeme jen vývar (asi 2 naběračky) a přidáme ho do pánve. Trochu osolíme, opepříme, přidáme rajský protlak, vše pečlivě promícháme a necháme dusit doměkka. Po změknutí řepy celou zápravu z pánví dáme do hrnce a zvětšíme oheň. Pozor! Po vzkypění vaříme boršč jen 2 minuty a pak hned vypneme oheň! Přidáme drcený česnek a promícháme. Boršč přikryjeme pokličkou a necháme stát asi 15 minut.

Klasický ruský boršč podáváme se zakysanou smetanou, nasekaným koprem a petrželkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický ruský boršč

    Celkový počet komentářů: 93
    • Martin
      Martin

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      Je mi u pozadí kdo co vymyslel a kdo co uvařil jako první a kdo se tady do koho montuje. Já děkuju za recept. ;)

      29.10.2019 12:11:08

    • Krasomil Nádherný
      Krasomil Nádherný

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      Co Rus, to kretén. Tak to bylo a vždycky bude. Hádat se kvuli receptu může fakt jen vymaštěnej Voloďa.

      21.09.2019 10:10:47

    • Eva
      Eva

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      Myslím, že tady jde o recept a dobré jídlo. To, že si tady hlupáci různých národností vyřizují své osobní problémy je opravdu nechutné a takové komentáře by měly být smazány. Tento server je o vaření, všimli jste si ?

      21.01.2019 11:08:35


    • Mirek
      Mirek

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      Kuchař z Ruska jak se pisálek pojmenoval je trouba a zloděj receptů. Vařit v hrnci 2-2,5 litru polévku pro 6 osob?

      10.01.2019 13:08:57

    • Rozvědčík Jegorov
      Rozvědčík Jegorov

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      U nás nět dorog, tolko napravlenija

      10.01.2019 11:15:00

    • Di
      Di

      Komentář k receptu Klasický ruský boršč

      Boršč nemůže být růský, protože to slovo je ukrajinske, rajčata dobře rostou na Ukrainskou zemi, v Rusku jenom v Krasnodaře;) Ta jaky je rozdil - vařte, jezte, milujte se navzájem a bud´te milý)) Protože on je opravdu chutný;)

      05.12.2018 11:22:49

      • Maka
        Maka

        Re: Komentář k receptu Klasický ruský boršč

        Ty vogy Ukrajinský od Ruskýho jak kdyby ho Poláci neměli taky :D

        11.12.2018 20:20:07

      • Branislav
        Branislav

        Re: Komentář k receptu Klasický ruský boršč

        Potom ani bryndzové halušky nemôžu byť slovenské, pretože bryndza je rumunské slovo. Takýchto hujerov mám najradšej, čo všetko vedia a všade boli...

        29.03.2019 14:10:03

    • Petr Kunc
      Petr Kunc

      Boršč je čistě Ruska záležitost tzv. Ukrajincijsou nacistický bezmozci. Nikdy sami jako národ nic neznamenalu jediné co dokázali přidat se k fasistum..

      25.11.2018 09:22:07


    Nalezeno receptů: 93
    |< << 12345678910 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Klasický ruský boršč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.