reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Recept na kynutý koláč s rebarborou a máslovou drobenkou. Tento moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.


  • 4,8

    35×

    4,7 35
  • 1 h 30 min

Ingredience

drobenka

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Bylinky při chřipce a viróze: Které opravdu pomohou?

23. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Recept na koblihy pečené v troubě krok za krokem

23. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. V misce třeme kvasnice se lžičkou cukru, dokud se kvasnice nerozpustí. Pak je promícháme asi s 50 ml vlahého mléka a 1 lžící mouky. Kvásek zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vzkypět. Zbývající mouku prosejeme se solí do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, žloutky, zbylé vlahé mléko, kvásek a přepuštěné máslo. Ze všech surovin řádně vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Mezitím oloupeme omytou rebarboru, kterou nakrájíme na drobné špalíčky. V míse spojíme rukama změklé máslo s cukrem a moukou na drobenku, kterou uchováme v chladu.

Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřeme po celé ploše kynuté těsto, okraje zvýšíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Střed těsta hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

Kynutý rebarborový koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 30 - 35 minut.

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Celkový počet komentářů: 7
    • Verka V.
      Verka V.

      Vynikající! :-)

      Skvělý jednoduchý recept, vláčný a svěží koláč, ještě jsem to ozvláštnila,že pod rebarboru jsem dala tvaroh a domácí jahodový sorbet s kousky jahod, zaprášilo se po něm...díky za inspiraci

      25.05.2020 06:26:26

    • milka
      milka

      Komentář k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

      těsto je výborné a ještě jsem dala na těsto tvaroh a pak rebarboru a po koláči se jen zaprášilo

      30.06.2015 19:27:35


    • stavros666
      stavros666

      klasika koláče s rebarborou

      No,co dodat,dokud poroste rebarbora na zahrádce,budu ho péci...holt čerstvá je čerstvá.Posílám fotografii svého výtvoru....dobrou chuť....///

      24.06.2015 13:03:12

    • karofka
      karofka

      rebarborový koláč

      A k čemu je dobré dávat do těsta přepuštěné máslo? Pokud vím, to se používá ke smažení, aby to neprskalo. V těstě může být nepřepuštěné. A pod kynuté těsto je lepší plech jen potřít rozpuštěným sádlem a nevysypávat žádnou moukou. Nebo použít suchý pečící papír.

      23.06.2015 00:10:56

      • stavros666
        stavros666

        Re: rebarborový koláč

        Zkusil jsem ho udělat,podle Vašeho receptu...ooo děkuji za inspiraci...byl prostě uchvancancující a na pekáč jsem použil pečící papír....///

        24.06.2015 12:58:08

    • Madla
      Madla

      VYSY|PAT PLECH PRO KYNUTÉ TĚSTO ????????????

      CO TO JE ZA BLBOST ?????????? VYDATNĚ VYMAZAT PLECH MÁSLEM (bohatě héra!!!! - ale vydatně!!! ). Chtěla bych vidět, jak kuchařka "rozprostírá" kynuté těsto po vysypaném plechu. :-D. Kraje se nepotírají vajíčkem, ale máslem než se dá koláč do trouby a hlavně kraj natřít máslem po upečení - to je pak mňamka
      A vzhledemm k tomu, že to je těžké těsto, je nutné dát celou kostičku droždí

      22.06.2015 16:53:19


    Nalezeno receptů: 7

    Přidat příspěvek k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.