reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Recept na kynutý koláč s rebarborou a máslovou drobenkou. Tento moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 h 30 min

Ingredience

drobenka

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 529 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,6 802 hodnocení

Recept na cheesecake s borůvkami krok za krokem

22. 8. 2019

Bábovka

4,7 1 583 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 650 hodnocení

Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

21. 8. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 159 hodnocení

Zeleninové saláty: Sáhněte po správných surovinách a dochuťte je na jedničku

21. 8. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 555 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 666 hodnocení

12 nejoblíbenějších receptů z dýně

20. 8. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,5 266 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 526 hodnocení

Jak na to: Výroba sušeného ovoce

20. 8. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. V misce třeme kvasnice se lžičkou cukru, dokud se kvasnice nerozpustí. Pak je promícháme asi s 50 ml vlahého mléka a 1 lžící mouky. Kvásek zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vzkypět. Zbývající mouku prosejeme se solí do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, žloutky, zbylé vlahé mléko, kvásek a přepuštěné máslo. Ze všech surovin řádně vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Mezitím oloupeme omytou rebarboru, kterou nakrájíme na drobné špalíčky. V míse spojíme rukama změklé máslo s cukrem a moukou na drobenku, kterou uchováme v chladu.

Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřeme po celé ploše kynuté těsto, okraje zvýšíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Střed těsta hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

Kynutý rebarborový koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 30 - 35 minut.

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Celkový počet komentářů: 5
    • milka
      milka

      Komentář k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

      těsto je výborné a ještě jsem dala na těsto tvaroh a pak rebarboru a po koláči se jen zaprášilo

      30.06.2015 19:27:35

    • stavros666
      stavros666

      klasika koláče s rebarborou

      No,co dodat,dokud poroste rebarbora na zahrádce,budu ho péci...holt čerstvá je čerstvá.Posílám fotografii svého výtvoru....dobrou chuť....///

      24.06.2015 13:03:12

    • karofka
      karofka

      rebarborový koláč

      A k čemu je dobré dávat do těsta přepuštěné máslo? Pokud vím, to se používá ke smažení, aby to neprskalo. V těstě může být nepřepuštěné. A pod kynuté těsto je lepší plech jen potřít rozpuštěným sádlem a nevysypávat žádnou moukou. Nebo použít suchý pečící papír.

      23.06.2015 00:10:56


      • stavros666
        stavros666

        Re: rebarborový koláč

        Zkusil jsem ho udělat,podle Vašeho receptu...ooo děkuji za inspiraci...byl prostě uchvancancující a na pekáč jsem použil pečící papír....///

        24.06.2015 12:58:08

    • Madla
      Madla

      VYSY|PAT PLECH PRO KYNUTÉ TĚSTO ????????????

      CO TO JE ZA BLBOST ?????????? VYDATNĚ VYMAZAT PLECH MÁSLEM (bohatě héra!!!! - ale vydatně!!! ). Chtěla bych vidět, jak kuchařka "rozprostírá" kynuté těsto po vysypaném plechu. :-D. Kraje se nepotírají vajíčkem, ale máslem než se dá koláč do trouby a hlavně kraj natřít máslem po upečení - to je pak mňamka
      A vzhledemm k tomu, že to je těžké těsto, je nutné dát celou kostičku droždí

      22.06.2015 16:53:19


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.