reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

Recept na kynutý koláč s rebarborou a máslovou drobenkou. Tento moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.


  • 4,8

    16×

    4,7 16
  • 1 h 30 min

Ingredience

drobenka

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 565 hodnocení

Adventní čas, svátky a tradice 2.díl

7. 12. 2019

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme kvásek. V misce třeme kvasnice se lžičkou cukru, dokud se kvasnice nerozpustí. Pak je promícháme asi s 50 ml vlahého mléka a 1 lžící mouky. Kvásek zakryjeme ubrouskem a necháme na teplém místě vzkypět. Zbývající mouku prosejeme se solí do mísy, přidáme strouhanou citronovou kůru, cukr, žloutky, zbylé vlahé mléko, kvásek a přepuštěné máslo. Ze všech surovin řádně vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 30 minut kynout.

Mezitím oloupeme omytou rebarboru, kterou nakrájíme na drobné špalíčky. V míse spojíme rukama změklé máslo s cukrem a moukou na drobenku, kterou uchováme v chladu.

Na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou rozprostřeme po celé ploše kynuté těsto, okraje zvýšíme a potřeme rozšlehaným vejcem. Střed těsta hustě poklademe rebarborou a posypeme drobenkou.

Kynutý rebarborový koláč pečeme v předehřáté troubě při 175 °C přibližně 30 - 35 minut.

Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta necháme vychladnout, nakrájíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Celkový počet komentářů: 5
    • milka
      milka

      Komentář k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

      těsto je výborné a ještě jsem dala na těsto tvaroh a pak rebarboru a po koláči se jen zaprášilo

      30.06.2015 19:27:35

    • stavros666
      stavros666

      klasika koláče s rebarborou

      No,co dodat,dokud poroste rebarbora na zahrádce,budu ho péci...holt čerstvá je čerstvá.Posílám fotografii svého výtvoru....dobrou chuť....///

      24.06.2015 13:03:12

    • karofka
      karofka

      rebarborový koláč

      A k čemu je dobré dávat do těsta přepuštěné máslo? Pokud vím, to se používá ke smažení, aby to neprskalo. V těstě může být nepřepuštěné. A pod kynuté těsto je lepší plech jen potřít rozpuštěným sádlem a nevysypávat žádnou moukou. Nebo použít suchý pečící papír.

      23.06.2015 00:10:56


      • stavros666
        stavros666

        Re: rebarborový koláč

        Zkusil jsem ho udělat,podle Vašeho receptu...ooo děkuji za inspiraci...byl prostě uchvancancující a na pekáč jsem použil pečící papír....///

        24.06.2015 12:58:08

    • Madla
      Madla

      VYSY|PAT PLECH PRO KYNUTÉ TĚSTO ????????????

      CO TO JE ZA BLBOST ?????????? VYDATNĚ VYMAZAT PLECH MÁSLEM (bohatě héra!!!! - ale vydatně!!! ). Chtěla bych vidět, jak kuchařka "rozprostírá" kynuté těsto po vysypaném plechu. :-D. Kraje se nepotírají vajíčkem, ale máslem než se dá koláč do trouby a hlavně kraj natřít máslem po upečení - to je pak mňamka
      A vzhledemm k tomu, že to je těžké těsto, je nutné dát celou kostičku droždí

      22.06.2015 16:53:19


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Klasický rebarborový koláč z kynutého těsta

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.