reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický maďarský guláš

Maďarský guláš tak, jak jsme ho jedli kdysi.


  • 5,0

    5 1
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 773 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 004 hodnocení

Rajčata v receptech: Rajčatové polévky, omáčky i báječné saláty

9. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 729 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 819 hodnocení

Jak využít zeleninu ze zahrádky? Zkuste recept na pravé maďarské lečo

8. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Proč jíst maliny? Zlepší vám pleť a odbourají cholesterol

7. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 602 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 776 hodnocení

Když není čas na pečení: Recept na rychlý koláč s rybízem

6. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 673 hodnocení

Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!

5. 7. 2020

Postup přípravy

Z opláchnutého dílu masa nakrájíme kousky průměrně po 25 g (4 ks na porci).

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, osmahneme ji do růžova na 2/3 tuku,
přidáme mletou papriku, nakrájené maso a společně s cibulí podusíme.
Pak mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem, přidáme utřený česnek a pod poklicí dusíme. (V průběhu dušení masem mícháme, popřípadě je podléváme trochou horké vody.)

V polovině dušeni přidáme na kolečka krájené, očištěné papriky, podušené na zbylém tuku, majoránku a guláš dodusíme doměkka.

Maďarský guláš podáváme s vařenými brambory, houskovým knedlíkem nebo těstovinami. 

Poznámka: 1 porce maďarského guláše: 143 g, z toho masa 63 g (4 ks). 4 kousky dušeného hovězího masa s červenohnědou šťávou s vložkou paprik. Maso je šťavnaté, mírně kořeněné a přiměřeně měkké. Šťáva je lesklá tukem, má ostřejší chuť, je zahuštěná cibulí a čerstvými paprikami.
Prosím dodržujte gramáž - u ingrediencí, které je nutné čistit (cibule, paprika atd.) je uvedena váha očistěných ingrediencí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Klasický maďarský guláš

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.