reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický jablečný koláč

Recept na výborný a vláčný jablečný koláč.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s cukrem. Mandle a citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhané mandle, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Pak přilijeme rozšlehané žloutky a promícháme. Chladné máslo zapracujeme k ostatním surovinám. Z těsta vytvoříme kouli a zabalenou do fólie ji dáme do lednice na 30 minut.

Studené těsto vyjmeme z lednice, polovinu vyválíme na kulatý plát o tloušťce přibližně 0,5 cm a přeneseme pomocí válečku do kulaté formy o průměru asi 23 cm. Prsty zlehka přimáčkneme k formě a okraje vytvarujeme.

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve velké míse smícháme jablka, cukr, šťávu, skořici a vanilkový extrakt, který ale nemusí být. Směs necháme odstát 15 minut. Pak do směsi přimícháme mouku. Směsí pokryjeme plát těsta v připravené formě. Navrch poklademe kousky másla. Druhou polovinu těsta taky vyválíme a přikryjeme jím náplň ve formě. Koláč potřeme mlékem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Klasický jablečný koláč vložíme do trouby a teplotu hned snížíme na 180 °C. Pečeme asi hodinu a půl.

Klasický jablečný koláč podáváme teplý a posypaný cukrem moučka smíchaným se skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický jablečný koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Jablečný koláč

      Koláč je skutečně vynikající a ještě jsem na vch přidal rozinky-sultánky-....posílá m foto....///

      05.11.2014 16:12:33

    • Lenka
      Lenka

      Co ten cukr v náplni

      Není to trošku moc toho cukru v náplni, opravte si to prosím.

      21.04.2013 21:12:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Klasický jablečný koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.