reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický jablečný koláč

Recept na výborný a vláčný jablečný koláč.


  • 4,4

    4,4 7
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

na potření

náplň

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 625 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 882 hodnocení

Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

24. 1. 2020

Bábovka

4,7 1 629 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 710 hodnocení

Luštěniny nás nabijí životní energií: Jak je snáz zařadit do jídelníčku?

23. 1. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 181 hodnocení

Domácí výroba uzenin - připravte si tu nejlepší klobásu, jakou jste kdy jedli!

22. 1. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 576 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 707 hodnocení

Omáčky k dochucování salátů: Dodají jídlu šmrnc!

21. 1. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 276 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 584 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

20. 1. 2020

Postup přípravy

Do mísy prosejeme mouku s cukrem. Mandle a citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme nastrouhané mandle, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli. Pak přilijeme rozšlehané žloutky a promícháme. Chladné máslo zapracujeme k ostatním surovinám. Z těsta vytvoříme kouli a zabalenou do fólie ji dáme do lednice na 30 minut.

Studené těsto vyjmeme z lednice, polovinu vyválíme na kulatý plát o tloušťce přibližně 0,5 cm a přeneseme pomocí válečku do kulaté formy o průměru asi 23 cm. Prsty zlehka přimáčkneme k formě a okraje vytvarujeme.

Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve velké míse smícháme jablka, cukr, šťávu, skořici a vanilkový extrakt, který ale nemusí být. Směs necháme odstát 15 minut. Pak do směsi přimícháme mouku. Směsí pokryjeme plát těsta v připravené formě. Navrch poklademe kousky másla. Druhou polovinu těsta taky vyválíme a přikryjeme jím náplň ve formě. Koláč potřeme mlékem.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Klasický jablečný koláč vložíme do trouby a teplotu hned snížíme na 180 °C. Pečeme asi hodinu a půl.

Klasický jablečný koláč podáváme teplý a posypaný cukrem moučka smíchaným se skořicí.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický jablečný koláč

    Celkový počet komentářů: 2

    • stavros666
      stavros666

      Jablečný koláč

      Koláč je skutečně vynikající a ještě jsem na vch přidal rozinky-sultánky-....posílá m foto....///

      05.11.2014 16:12:33

    • Lenka
      Lenka

      Co ten cukr v náplni

      Není to trošku moc toho cukru v náplni, opravte si to prosím.

      21.04.2013 21:12:13


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Klasický jablečný koláč

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.