reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický dušený špenát

Recept na českou a zdravou klasiku.


  • 4,5

    258×

    4,5 258
  • 20 min

  • 21×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Z oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Do ní dáme již povolený špenát a mícháme, dokud se nerozpustí.

Za stálého mícháme špenát osolíme, přidáme nasekaný česnek a vlijeme rozklepnutá vejce. Nakonec špenát zjemníme smetanou nebo mlékem. Pokud máme špenát řidší, můžeme použít mléka či smetany více.

Klasický dušený špenát podáváme s výpečky, moravským vrabcem nebo vepřovým na česneku. Záleží na chuti.


reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický dušený špenát

    Celkový počet komentářů: 23
    • Tina
      Tina

      Komentář k receptu Klasický dušený špenát

      Místo oleje máslo, do základu ještě cibulka a celý kelímek smetany... jinak jsem se držela receptu a nemá chybu.

      27.03.2018 10:57:20

    • Miroslav Dufek
      Miroslav Dufek

      Tady ten recept na špenát je vynikající.Jde tu pouze o dochucení a to si dělá každý po svém.

      22.01.2018 07:54:51

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Klasický dušený špenát

      Klasický špenátek-dobrota, není co vytknout...

      24.04.2016 08:39:49


    • Šárka
      Šárka

      Taky jsem ho udělala a mě chutná, ono je to pak hlavně o dochucení, jak ho má kdo rád.

      01.08.2015 12:17:04

    • Zaneta
      Zaneta

      Komentář k receptu Klasický dušený špenát

      Je velice dobrý,dekuji za recept

      18.06.2015 17:42:31

    • Mirek
      Mirek

      Nic ve zlém ale to je hnus. Mraženou zelenou hmotu nazývat "klasický dušený špenát" a k tomu podávat knedlík z prášku...

      07.07.2012 11:15:38

      • Adéla
        Adéla

        Zkus se dívat na svět pozitivněji

        :-) Uvař něco lepšího a dej sem repcet.. kritizovat je jednoduché a prostě..umí to i malé dítě :-)

        04.05.2013 12:00:05

      • konrade
        konrade

        také dávám na "úvod" cibulku - česnek roztírám se solí a místo obyč. smetany dávám mléko do kávy :D :D - je to naprosto luxusní záležitost. A knedlík v prášku? ...fajn vynález. Stíhám i v týdnu, kdy dělám 12-ti hodinové směny uvařit.

        14.10.2014 10:41:09

      • Hedvika
        Hedvika

        Proč mraženou zelenou hmotu? Já třeba nekupuji špenátový protlak, ale skutečný mražený listový špenát a to je dobrý, jen je podstatně dražší.

        02.01.2016 20:18:57

    Nalezeno receptů: 23
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Klasický dušený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.