reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasický dušený špenát

Recept na českou a zdravou klasiku.


  • 4,5

    271×

    4,4 271
  • 20 min

  • 22×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 747 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 986 hodnocení

Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

31. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 708 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Dort s mascarpone a ovocem krok za krokem

29. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 201 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 767 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Postup přípravy

Z oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Do ní dáme již povolený špenát a mícháme, dokud se nerozpustí.

Za stálého mícháme špenát osolíme, přidáme nasekaný česnek a vlijeme rozklepnutá vejce. Nakonec špenát zjemníme smetanou nebo mlékem. Pokud máme špenát řidší, můžeme použít mléka či smetany více.

Klasický dušený špenát podáváme s výpečky, moravským vrabcem nebo vepřovým na česneku. Záleží na chuti.


Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasický dušený špenát

    Celkový počet komentářů: 25
    • Do toho ti nic neni
      Do toho ti nic neni

      Proberte se

      Hnus ,když čtu některé komentáře ...sami nenapisete jak by se udělal lépe ,ale chytrý ste na tři doby ... ZA počítačem či telefonem kritizovat to umí každý ...když nemáte zájem o tento recept zavřete ty svý držky a vyjadrujte se rádci někde koho to bude zajímat...chytráci ....krásný den

      10.05.2020 17:38:01

    • J.
      J.

      Místo špenátu použity mladé kopřivy.... mňam.

      15.04.2020 07:28:37

    • Tina
      Tina

      Komentář k receptu Klasický dušený špenát

      Místo oleje máslo, do základu ještě cibulka a celý kelímek smetany... jinak jsem se držela receptu a nemá chybu.

      27.03.2018 10:57:20


    • Miroslav Dufek
      Miroslav Dufek

      Tady ten recept na špenát je vynikající.Jde tu pouze o dochucení a to si dělá každý po svém.

      22.01.2018 07:54:51

    • Bronislava Paděrová
      Bronislava Paděrová

      Klasický dušený špenát

      Klasický špenátek-dobrota, není co vytknout...

      24.04.2016 08:39:49

    • Mirek
      Mirek

      Nic ve zlém ale to je hnus. Mraženou zelenou hmotu nazývat "klasický dušený špenát" a k tomu podávat knedlík z prášku...

      07.07.2012 11:15:38

      • Adéla
        Adéla

        Zkus se dívat na svět pozitivněji

        :-) Uvař něco lepšího a dej sem repcet.. kritizovat je jednoduché a prostě..umí to i malé dítě :-)

        04.05.2013 12:00:05

      • konrade
        konrade

        také dávám na "úvod" cibulku - česnek roztírám se solí a místo obyč. smetany dávám mléko do kávy :D :D - je to naprosto luxusní záležitost. A knedlík v prášku? ...fajn vynález. Stíhám i v týdnu, kdy dělám 12-ti hodinové směny uvařit.

        14.10.2014 10:41:09

      • Hedvika
        Hedvika

        Proč mraženou zelenou hmotu? Já třeba nekupuji špenátový protlak, ale skutečný mražený listový špenát a to je dobrý, jen je podstatně dražší.

        02.01.2016 20:18:57


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Klasický dušený špenát

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.