reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické zeleninové lečo

Letní klasika. Recept plný zeleniny doplníme šunkovým salámem.


  • 3,7

    22×

    3,7 22
  • 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli dáme smažit.

Zatímco se cibule smaží, očistíme a na kostky nakrájíme papriku. Přidáme ji do hrnce. V případě, že paprika nepustí vodu, lehce podlijeme, přikryjeme a dusíme. Rajčata nakrájíme a přidáme už k mírně osmahnuté zelenině. Opepříme. Salám nakrájíme na kostičky a přidáme k ostatnímu. Když je paprika měkká, rozklepneme do hrnce vejce, důkladně zamícháme a povaříme, dokud se vejce nesrazí.

Klasické zeleninové lečo podáváme s chlebem nebo vařenými brambory.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické zeleninové lečo

    Celkový počet komentářů: 5
    • Misaki
      Misaki

      Komentář k receptu Klasické zeleninové lečo

      klasické lečo je nejlepší...není nic nad klasiku =)

      09.03.2016 08:24:41

    • Peter
      Peter

      Česká kuchyně?

      Prečo je Lečo zaradené do českej kuchyne?
      Predsa je to jedlo, ktoré sa pripravuje všade,
      kde je zelenina. Niekde len v lete, inde celý rok.
      Na fotografii vyzerá ako "bezkofeinové" - inými
      slovami "vyblité".

      30.03.2015 18:30:11

    • Šaňomach
      Šaňomach

      Dělám to bez vejce a uzeninu dávám po cibuli. Chutná víc osmažená než vařená se zeleninou.

      21.06.2010 21:30:52


    • 5159
      5159

      Blbost-přečti si maďarské kuchařky nebo české kuchařky.Tohle není "Klasické lečo",ale snad lečo chatařské

      19.06.2010 08:47:46

    • ťutinka
      ťutinka

      Nedávám tam vejce a je to mnohem lepší, tak to dělá moje babička i mamka, já to po nich převzala.

      18.06.2010 09:34:17


    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Klasické zeleninové lečo

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.