reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Přidat vlastní recept

Klasické profiteroles

Recept na trochu víc kalorický pamlsek.


  • 4,6

    40×

    4,6 40
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 705 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

Do kastrůlku na plotnu dáme vařit vodu s mlékem, cukrem, máslem a solí. Jakmile se vše začne vařit, odstavíme, přidáme najednou mouku, rychle promícháme a vrátíme zpět na plotnu. Mícháme do té doby, než se těsto nebude přichytávat na stěny hrnce a vytvoří se nám koule. Těsto musí být suché.

Odendáme z plotny a postupně, po jednom přidáváme větší vejce. Mícháme, dokud těsto nebude vlažné. Těsto musí být pevné, ale hladké.

Těsto vložíme do cukrářského sáčku se zobáčkem o průměru 1 cm a na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme kuličky dál od sebe o velikosti vlašského oříšku. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 - 18 minut, záleží na troubě. Profiteroles necháme vychladnout na mřížce.

Část smetany rozšleháme s moučkovým cukrem, přidáme vanilku. Našlehanou ochucenou smetanou naplníme sáček, nařízneme trošku profiteroles a stříkneme do nich trošku ochucené šlehačky. Profiteroles skládáme do pyramidy.

Připravíme si polevu. Zbylou smetanu přivedeme k varu, nalámeme do ní čokoládu, promícháme a jakmile nám vychladne, přelijeme jí profiteroles. Nakonec můžeme klasické profiteroles ještě dozdobit šlehačkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické profiteroles

    Celkový počet komentářů: 3
    • Verona
      Verona

      Komentář k receptu Klasické profiteroles

      Do vlažných profiteroles je potřeba udělat zespodu dírku a pak je nechat úplně vychladnout.

      14.01.2015 18:10:47

    • Andrea
      Andrea

      Komentář k receptu Klasické profiteroles

      Těsto se povedlo dobře, stejně tak krém. Nepodařilo se mi je však naplnit, takže jsem krém nechala mimo a pouze do něj namáčela. Chutnalo to výborně, ale pro příště,je nějaká dobrá rada, jak profiteroles naplnit?

      22.08.2013 17:35:29

    • VERDIER
      VERDIER

      Profiteroles

      Ja profiteroles plnim dobre vychlazenou vanilkovou zmrzlinou a polevam teplou smetanovo-cokoladovou omackou primo na talirku. Je to vyborny lehoucky dezert..

      06.01.2013 06:28:18



    Nalezeno receptů: 3

    Přidat příspěvek k receptu Klasické profiteroles

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.