Klasické plněné papriky

45 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 416812x
Takto děláme plněné papriky u nás doma. Děláme vždy plný hrnec, ale asi se to nějak vypařuje.
Komentáře receptu 48
Uvařil jsem to (Recept vařilo 24 lidí)


Postup přípravy receptu

Mleté maso zalijeme trochou studené vody a necháme chvilku odležet. Pak přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku, trochu maggi, trochu sójové omáčky a nadrobno pokrájenou cibuli. Vše důkladně smícháme a přidáme strouhanku, až je směs dost hustá a drží pohromadě.

Paprikám odkrojíme stopky a odstraníme zrníčka. Opláchneme je a důkladně osušíme. Naplníme je směsí z mletého masa a ze zbytku vytvoříme asi pěticentimetrové kuličky.

Na lehce rozehřátém oleji rychle osmahneme papriky, ale postupujeme opatrně, protože papriky při tom prskají. Zalijeme horkou vodou, přidáme rajský protlak, masové koule a necháme mírně vařit.

Po změknutí vyndáme papriky a koule z omáčky. Do omáčky vlijeme vodu rozkvedlanou se dvěma lžícemi hladké mouky a necháme zhoustnout. Povaříme ještě pět minut. Dolijeme tatra mlékem nebo šlehačkou a podle chuti dosolíme. Pak vrátíme do omáčky papriky a koule necháme jen prohřát.

Klasické plněné papriky jsou výborné s knedlíkem nebo s rýží.

AnnieV autor receptu:

Klasické plněné papriky

Počet přidaných receptů: 16

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
184 hlasujících
  • Recept Klasické plněné papriky - Klasické plněné papriky
  • Recept Klasické plněné papriky - Klasické plněné papriky


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasické plněné papriky

Celkový počet komentářů: 48
  • Blivajs blivajs blivajs!!! MílaO 21.08.2016 13:39:53

    Prosím vás, tohle vůbec nemá co do činění s pořádným jídlem, natož pak s plněnými paprikami s rajskou a ta neomalenost napsat " klasické " ??? Proboha! - umíte ještě vařit bez masoxu, maggi, sojovek (do tradičních českých jídel nepatří, nemám nic proti opravdu kvalitním sojovým omáčkám do patřičných jídel)? Někdo zřejmě ne. Pak čtu: Ratatouille - masox, " klasická " svíčková - masox, rajská - masox atd.atd.Ať žijí glutamáty a podobné fuje!!! Namáčet mleté maso do vody? Nepracovala jste v obchodních řetězcích pochybné kvality?Strouhanku do mletého masa do paprik? To není sekaná ani karbanátky! Na oleji osmahnout cibulku spolu s cca 3 kuličkami pepře, nového koření, 3 - 4 hřebíčky a bobkovým listem. Přidat hladkou mouku, udělat jíšku, přidat protlak, promíchat a nepřipálit, zalít postupně vodou a dobře promíchat, provařit cca 10 - 15 minut max. Přecedit přes řidší cedník, přidat skořici, šťávu z citronu nebo ocet, cukr, případně trochu rybízového džemu (vrch.lžičku) sůl, hotovo. Kdo nechce použít jíšku, zahustí moukou rozmíchanou v mléce. Opět provařit cca 10 minut.
    Mleté maso( hov.+vepř.) cca 500g, sůl, pepř, trocha vařené rýže(asi třetinu proti množství masa),1-2 vejce, smíchat. Papriky naplním, ze všech stran osmahnu na oleji (prská to jako blázen) , dám do trouby upéct asi 30 min. Přidám do hotové omáčky, prohřeju.

  • plněné papriky Alena Musilová 14.07.2017 18:41:49

    do mletého masa určeného k plnění paprik vůbec nepatří vajíčko, maggi, strouhanka a podobné vymyšlenosti . Trocha vody být může, maso je šťavnatější, trocha předvařené rýže (asi čtvrtina ve směsi), sůl, trochu pepře, neuškodí petrželka, libeček , ale není nutné . To je všechno . Rajskou omáčku uvařím napřed , naplněné papriky (plus případné koule ze zbytku masové směsi) ponořím do omáčky a zvolna vařím asi 45 minut, podle velikosti paprik . Maso tak nasákne chutí omáčky .

  • Komentář k receptu Klasické plněné papriky Katka 29.06.2017 11:03:47

    Dneska jsem dle receptu zkusila a fakt výborné a hlavně strašně jednoduché, premiéra se podařila díky ;)

  • vyborne Kitova 13.05.2016 18:17:40

    Pridala jsem do omacky kecup a sladkou papriku je to vyborne chutna vsem, dekuji...

  • klasické???? 09.11.2015 18:32:31

    Opravdu klasika se sojovou omáčkou..... A k tomu ještě magi.. To musí být opravdu "super". Snad ještě přihodit trochu glutamátu...

  • re linkstrem 22.09.2015 16:41:00

    Tady je BABICOVO!

  • Komentář k receptu Klasické plněné papriky linkstrem 21.09.2015 15:48:27

    Čuňárna

  • re linkstrem 21.09.2015 15:47:40

    Čuňárna!

  • re linkstrem 21.09.2015 15:45:33

    Čuňárna!

Nalezeno receptů: 48
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Klasické plněné papriky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept