reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické odpalované těsto

Základní recept na odpalované těsto, které můžeme libovolně tvarovat a plnit.


  • 3,3

    3,2 7
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience



Energetická hodnota

7934 kJ / 1895,0 kCal
(na 1 porci)

Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 545 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity

18. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Postup přípravy

Vodu s olejem a špetkou soli přivedeme k varu. Přidáme mouku a provaříme. Mícháme, dokud se nevytvoří koule. Odpalované těsto odstavíme a po vychladnutí vmícháme vejce.

Na plech vyložený pečícím papírem stříkáme pomocí zdobícího sáčku větrníky a jiné tvary.

Odpalované těsto pečeme 7 - 8 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, pak teplotu snížíme na 180 °C a dopékáme dozlatova.

Korpusy z odpalovaného těsta dáme vychladnout, poté rozkrojíme a libovolně plníme a zdobíme.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické odpalované těsto

    Celkový počet komentářů: 5
    • Ema
      Ema

      Komentář k receptu Klasické odpalované těsto

      No,taky se mi zdá,že doba pečení je dlouhá.Já peču prostě do zrůžovění.S mojí troubou bych to měla za 40 min. na uhel.Taky dávám do trouby sklenku s vodou-těsto potom nepraská.

      24.05.2014 08:47:52

      • Karin
        Karin

        Re: Komentář k receptu Klasické odpalované těsto

        V každé troubě by takto pečené korpusy byly jak brikety. Recept není nijak originální a je dalším důkazem, že Michy se spíš než kuchyni věnuje opisování receptů.

        24.05.2014 09:56:40

    • lumik
      lumik

      Komentář k receptu Klasické odpalované těsto

      doba pečení je nějak dlouhá

      23.05.2014 16:45:31



    Nalezeno receptů: 5

    Přidat příspěvek k receptu Klasické odpalované těsto

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.