reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Klasické medové perníčky

Recept na výborné perníčky podle mojí babičky.


  • 4,0

    4 4
  • 1 h 30 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na potření

těsto



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 651 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 904 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 650 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

Rozpustíme tuk, do něj zamícháme tekutý med a vejce. Přesejeme mouku a smícháme s perníkovým kořením, sodou a cukrem moučka. Poté všechno smícháme dohromady a vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do folie a dáme do ledničky odpočinout. Připravené těsto může odpočívat i týden.

Potom necháme těsto při pokojové teplotě asi 1 hodinu, aby šlo lépe válet. Rozválíme na sílu stébla a potom vykrajujeme oblíbené tvary.

Medové perníčky pečeme při 180 °C dorůžova. Ihned po vyndání z trouby potřeme perníčky rozšlehaným vejcem. Necháme odležet a pak zdobíme bílkovou polevou.

Klasické medové perníčky necháme nějaký čas odležet a podáváme je na sváteční stůl.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické medové perníčky

    Celkový počet komentářů: 2

    • Renata
      Renata

      Moc dobré i tvrdé

      Mám ráda recepty od babiček, nikdy nesklamou. Těsto jsem měla asi 2 dny v lednici a pracovalo se s ním skvěle. Moc dobré, nechám odležet až do Vánoc aby hezky změkly a chystám se na další várku... Děkuji za recept ☺️

      06.12.2019 20:10:03

    • Tereza
      Tereza

      Komentář k receptu Klasické medové perníčky

      Jak dlouho se musí nechat odležet? Děkuji

      17.03.2015 09:46:40


    Nalezeno receptů: 2

    Přidat příspěvek k receptu Klasické medové perníčky

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.