reklama
hledat uživatel
       

Klasické lasagne

Klasický recept na lasagne, jak je máme nejraději.


  • 4,8

    34×

    4,7 34
  • 1 h 30 min

  • 23×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

náplň 1

náplň 2



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 703 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 940 hodnocení

Hygiena při koronavirové pandemii: Jak bezpečně nakupovat a manipulovat s potravinami při vaření?

8. 4. 2020

Bábovka

4,7 1 678 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 754 hodnocení

Recept na kynuté velikonoční jidáše krok za krokem

7. 4. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 138 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 190 hodnocení

Tradiční Velikonoce aneb jaké dobroty nesmí na vašem stole chybět

6. 4. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 588 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 742 hodnocení

Chcete začít jíst zdravěji? Se salátem z červené rýže a quinoy nešlápnete vedle

6. 4. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 282 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 631 hodnocení

Jak mít hezké Velikonoce i v době karantény?

5. 4. 2020

Postup přípravy

Začneme přípravou ragú, protože trvá nejdéle. V oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mleté maso a podusíme. Pak přidáme rajčata, dochutíme solí, pepřem, oreganem a bazalkou. Směs za občasného promíchání dusíme na mírném ohni přibližně 1 hodinu a poté ji odstavíme. Nevadí, pokud vychladne.

Když máme ragú připravené, začneme s bešamelovou omáčkou. Rozpustíme máslo, odstavíme a přidáme mouku a mléko. Dobře promícháme. Vrátíme na sporák a za stálého míchání vaříme na mírném plameni, dokud nevznikne nepříliš hustá omáčka.

Zapékací misku vymažeme máslem a na dno nalijeme dostatečné množství bešamelu. Dále vrstvíme lasagne, bešamel, ragú, strouhaný sýr a lasagne. Pokračujeme ve stejném pořadí, dokud nevyčerpáme suroviny. Celkem vytvoříme přibližně 4 vrstvy lasagní, poslední vrstvu těstovin bohatě okořeníme, posypeme zbytkem sýra a poklademe vločkami másla. Klasické lasagne zapékáme v troubě 30 - 45 minut, až jsou těstoviny měkké.

Klasické lasagne podáváme horké.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Klasické lasagne

    Celkový počet komentářů: 6
    • Lenka
      Lenka

      jsou opravdu výborné,dělám často a jsem velmi spokojená,moc díky za recept

      20.02.2015 22:32:18

    • Maruska
      Maruska

      Drazí přátelé,
      opět jsem narazila na recept, který vypadá slibně a chutně, ale co mne opravdu dokáže naštvát, když se opět neuvádí teplota pečení!!!
      Prosím doplňte, jelikož já lasagne nikdy dřív nedělala ani nemám tetinku z Itálie :-(
      Děkuji.
      Hezký nový rok všem!

      01.01.2014 16:02:49

    • Premio
      Premio

      Nemůžete napsat klasické lasagne,ale v tomto případě moje,nebo naše,protože to má s klasickéma,zde myšlono boloňskéma lasagnema,velice málo společného. Tím,ale nechci říc,že nebudou dobré. Chyba v tomto receptu je,už vrstvení. Začíná se těstovinou,pak ragů,bešamel,sýr a tak se i končí. Boloňské ragů,je dost složité na přípravu a jeho příprava zabere,tak 4-5 hodin. Správné ragů,když jsou všechny suroviny v kartrolu,by mělo pozvolna probublávat tento čas,aby získalo správnou konzistenci a chuť.

      13.10.2013 22:04:09


    • Žanny
      Žanny

      Trošičku poupravené, více masa, ale byly výborné

      13.10.2013 13:24:30

    • guuru
      guuru

      Komentář k receptu Klasické lasagne

      Recept je jednoduchý, hned na poprvé jsme si moooc šmákli, do bešamelu jsem přidala ještě mletý muškátový oříšek a trochu soli :-)

      28.07.2013 15:18:47

    • zupa
      zupa

      moc másla a příliš dlouhá příprava ragú

      30.12.2012 13:50:41


    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Klasické lasagne

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.