reklama
hledat uživatel
       

Komentáře k receptu Klasické kuře na paprice

Celkový počet komentářů: 198
  • Challenge Financial Services
    Challenge Financial Services

    WE OFFER LOANS

    Ahoj
    We Challenge Financial Services vám může poskytnout půjčky, které splní vaše potřeby. Potřebujete osobní nebo obchodní úvěr? Máme otevřené finanční příležitosti pro lidi, kteří potřebují jakoukoli finanční pomoc. To je vaše šance splnit vaše přání, poskytujeme všechny typy úvěrů s úrokovou sazbou 3%. Máte-li zájem o získání spolehlivého úvěru k ukončení svých finančních problémů. Pro více informací nás kontaktujte.
    E-mail: thomasmiller@pvcpay.com
    Whatsapp +16182219132

    19.04.2019 16:17:50

  • dzixy
    dzixy

    kuře na paprice

    Klasické kuře na paprice není se smetanou. Ale smetanový paprikáš nemá chybu.

    03.04.2019 19:10:59

  • Markéta
    Markéta

    Kuře na paprice

    Dělám tento recept už nějaký čas a pokaždé vynikající. Smetanové omáčky a podobné záležitosti s kuřecím nebo hovězím masem miluju :)

    05.01.2019 13:25:09

  • Anna
    Anna

    klasika na talíři

    Je fakt, že když vezmete starou kuchařku, na autorovi nezáleží, tak se omáčka se smetanou řadí do skupiny, kde se zahušťuje jíškou (zásmažkou).Jenže taková jíška se musí min. 20 minut provařit a naše babičky dokonce takové omáčky nechaly přes noc rozležet. Ne nadarmo se říká, že guláš, segedýn a jiné zahuštěné pokrmy jsou druhý den chutnější. Ale kdo má v dnešní době čas, že. Že by se s jíškou zbytečně zvyšoval obsah tuku ? Je tam smetana a na jíšku použijete max. 5 dkg másla na celý kastrol, tak si zpočtěte, kolik toho bude na porci. Jinak já používám ještě divoké koření (nové koření, bobkový list, pepř) a na závěr trochu citronové šťávy nebo octa, krásně zvýrazní chuť. Francouzi, mistři omáček, používají tzv. francouzskou jíšku. To je smíchané máslo s moukou. Můžete si jí udělat do zásoby a podle potřeby do pokrmu vhodíte kuličku a ta se postupně rozpouští v pokrmu a zahustí jej bez nebezpečí, že vzniknou hrudky. Nakonec máte internet, strejda google vám poradí. Tak ať vám chutná život, kuchtíci.

    27.12.2018 09:28:55

    • Rajdák
      Rajdák

      Re: klasika na talíři

      Smysl těch dvaceti minut povaření spočívá ve zdravotním aspektu. Je-li kratší, je mouka hůře stravitelná.

      31.01.2019 21:40:03

  • máca
    máca

    klasické kuře na paprice

    Jíška dává jídlu vždy zcela jiný rozměr než záklechtka... proto bych preferovala jíšku...
    V receptu mi schází klasické koření (nové koření, celý pepř a bobkový list...

    06.12.2018 15:25:40

  • ivik
    ivik

    kuře na paprice

    HODNĚ PODOBNÝ RECEPT POUŽÍVÁM DLOUHO JEN KUŘE PEČU V KLASICKÉ STARÉ REMOSCE.A JE TO VÍTEČNÉ.

    02.11.2018 20:35:04

    • Eva
      Eva

      Re: kuře na paprice

      A proč by se měla používat jíška prosím?Zbytečné přidávání tuku.Stačí rozkvedlat mouku ve smetaně a provařit.

      03.12.2018 14:55:11

  • Ota
    Ota

    Kuře na PAPRICE

    Je to klasika mi si nato bereme- Papína a postup stejný jak se tu v receptu píše. Divím se že se tady divý zahušťovat jíškou proč ne. Zahušťování moukou a vodou je Americký styl mi to také děláme tou moukou.

    29.10.2018 19:11:13

  • ¨honzaranař
    ¨honzaranař

    Klasické kuře na paprice

    Dělám v podstatě stejně, avšak dusím v papiňáku po dobu 15 min a nejraději mám jako přílohu houskové knedlíky, ale výborné jídlo sním s jakoukoliv přílohou. Uznávám, že nejzdravější jsou těstoviny.

    11.10.2018 11:25:26

  • Bublina
    Bublina

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

    09.10.2018 11:02:23

    • MIlan Malý
      MIlan Malý

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Pisatelka, která se podivovala, že se svíčková zahušťuje jíškou vychází zřejmě z toho, že pokud dělá svíčkovou, jak se má, po rozmixování zeleniny stačí přidat již jenom smetanu a dochutit. Pokud se dělá úsporněji, nebo se udělá více omáčky naředěním smetanou, potom jistě ja potřebné omáčku mírně zahustit. Jíška však mění chuť omáčky, proto doporučuji, pokud se kde co zahušťuje, použít trochu škrobu rozmíchaný ve troše vody. Nedělá to hrudky a dohuštění děláte podle potřeby, protože ihned vidíte míru zahuštění. No a co je nejvíce kladného na škrobu je to, že nemění chuť žádné omáčky, nechává její přirozenost.

      Jinak jsem jedl kuře na paprice, doslova na paprice, kdy byly porce pouze osoleny a opaprikovány, po orestování se přidalo trochu papriky, podlilo a nechalo dusit. Postupně po trochách se podlívalo. Těsně před koncem dušení, asi 5 min. se přidal stroužek rozlisovaného česneku. Zbyla šťáva se hodila na těstoviny, k rýži, tarhoni. A bylo to moc a moc chutné.

      09.12.2018 14:43:44

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Zahustíme jíškou? Smetanové omáčky zásadně zahušťuji rozmícháním mouky do mléka, provařím, dokud nezmizí mouková chuť, přidám smetanu, můj syn požaduji i trochu zakysanky, tak se snažím :-)). Ale raději se ničemu nedivím, už jsem viděla expertku zahušťovat jíškou svíčkovou omáčku. Hlavně když se to povede a chutná, ne?

    16.09.2018 14:28:42

    • Bublina
      Bublina

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

      09.10.2018 11:01:31

    • Bublina
      Bublina

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A proč by se jako nemohla svíčková zahušťovat jíškou proboha...?Asi jste ji ještě nikdy neviděla dělat že...?

      09.10.2018 11:03:18

  • Mike
    Mike

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Přečetl jsem si všechny komentáře a raději Vám tady nebudu vypisovat, jak mi to jídlo nakonec dopadlo :D

    28.08.2018 12:06:58

  • dagmar
    dagmar

    klasické kuře na paprice

    přesně tak ,rozšleháme klasickým tyčovým mixerem.Také nemaluji kuchyn po šlehání a mixování ,HLOUPOST

    21.08.2018 20:18:52

  • Eva
    Eva

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Dělám úplně stejně, jen kuře na cibuli malinko osmahnu.

    01.08.2018 08:28:26

  • Washek
    Washek

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Všichni co sem psali o tyčovem mixéru , jste pěkný blbci... naučte se číst a pochopit..

    22.04.2018 08:09:00

  • Lotka
    Lotka

    kuře na paprice

    Recept je víc než jasný-kdo neumí číst je sám proti sobě. Je jasně dané,že porce kuřete se vyberou a pak se omáčka zahustí a dochutí!!!

    18.04.2018 16:40:02

  • Edwa
    Edwa

    Kuře na paprice

    Výborný recept. Kuře na paprice na jedničku. Moc díky!

    10.03.2018 21:06:26

  • Andrejka Horká
    Andrejka Horká

    Ponorný mixér

    Také používám ponorný mixér, ale dříve jsem omáčku cedila. Mixér práci urychlí a chuť je stejná možná i o malinko lepší. Omáčka byla výborná! Chutnalo nám.

    31.01.2018 19:52:42

  • HENRIETA
    HENRIETA

    Bla bla bla

    Roztrhejte si obcanky DÁMY ...kvuli mixeru �

    18.01.2018 18:31:29

  • helena
    helena

    kuře na paprice

    zajímalo by mě kde se tady píše rozšlehat tyčovým mixérem.Napřed si pořádně přečtu recept a potom píši komentář

    09.01.2018 08:58:08

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    tu jíšku přece stačí rozšlehat ruční metlou a omáčku pak scedit,dřív ruční mixér nebyl,vše se jen cedilo,když budete dávat chladnou jíšku do teplé omáčky nebo horkou jíšku do omáčky studené hrudky téměř nebudou

    31.12.2017 14:58:34

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    dřív tyčový mixér nebyl a kuchařky omáčky po zahuštění prostě přecedily přes cedník

    27.11.2017 07:17:21

  • Kateřina
    Kateřina

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Podle tohoto receptu vařím kuře na paprice pokaždé, velmi chutné, dobré, jednoduché , prostě výborné :-)
    A to, že někdo nechápe, že to může " mixovat " (tyčový mixér) bych asi neřešila.
    Velmi dobré, děkuji za recept :-)

    26.11.2017 16:01:30

    • Martin1
      Martin1

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Já přidávám trochu kečupu a omáčku před zahuštěním nejdříve procedím přes cedník nebo síto. Tím se zbavím případných malých kůstek. Čato dělám také kuře na paprice už z naporcovanch (a tak již koupených) kuřecích prsních řízků. (Děti nechtějí kosti obírat a kůži nemají rády).A do úplného závěru omáčku ještě okyselím octem, který jsem ohřál nad plynem ve sberačce.

      27.11.2017 07:08:47

  • Milan
    Milan

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Tak jsem právě dovařil,sice jsem omáčku nešlehal,jen jsem to normálně promíchal vařečkou,a s houskovým knedlíkem je to pecka,za mě palec nahoru

    26.11.2017 14:17:04

  • Klokly
    Klokly

    Hádám že si paninka při své hluboké inteligenci ohodila celou kuchyň a teď se vzteká tady....nejsem jasnovidec, to bejt nemusíš stačí selský rozum:)

    15.10.2017 12:41:16

    • jirka
      jirka

      Re: Hádám

      To víš že jo,je neschopná,hloupá tak si hojí mindráky na druhých. Věřím tomu že je hrdina přez net,ale do očí by jí to neřekla.

      16.10.2017 02:05:41

  • Jitka Kubešová
    Jitka Kubešová

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Rozšleháme? ????Děláte si srandu???? Madam pokud bych se tim ridila tak mam ohozenou celou kuchyň. To chce napRed myslet než neco napíšu.

    24.08.2017 19:55:05

    • dadulka111
      dadulka111

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Madam, šlehat se dá i ručními nástroji! A tím si určitě neohodíte celou kuchyň!

      24.08.2017 20:49:33

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      myslet to chce,to jste nikdy neviděla ruční metly?

      25.08.2017 13:16:18

    • Betka
      Betka

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Taky rozšlehám aby byla hladká a nikdy se mě nepovedlo aby byla kuchyň ohozená od šlehání.Když se ponoří ponorný mixér do omáčky tak to vůbec nestříká.Já takto šlehám skoro všechny omáčky.
      Tak nechápu proč se o tom někdo baví chce to nejdříve vyzkoušet a něco psát.

      30.08.2017 09:06:26

    • jirka
      jirka

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Tak to s váma musím souhlasit,měla by jste napřed myslet než něco napíšete,ani si neumíte představit jak jsme se v práci nasmáli vaší hlouposti.Říkali jsme si že by jste se měla přihlásit do nějaké gastro soutěže s názvem npř.Jak blbka vařila kašičku,myslím že by to mohlo mít velkou sledovanost. A teď jen pro vás gastro znamená pořad o vaření.

      18.10.2017 11:56:17

    • Petr Král
      Petr Král

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Několik příspěvků z tohoto diskusního vláhna jsem odstranil, kvůli velmi hrubému chování a nemístným urážkám. Chovejte se prosím jako lidé. Díky.

      19.10.2017 16:19:44

    • Jen se směju
      Jen se směju

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      ¨ " ohozenou celou kuchyň " .... Bože, ta lidská hloupost nezná mezí. Ono totiž ten ponorný mixér musíte držet na dně té omáčky a ne ho zapnutý vytahovat ven. Nebo co s tím vlastně chcete vyvádět. I moje 5-letá dcera, co chodí do školky, zvládne rozšlehat hrudky v omáčce. :D

      04.11.2017 14:26:55

    • Martin
      Martin

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Ty jsi ale neskutečná kráva!!!!

      07.11.2017 05:29:28

    • Tomáš
      Tomáš

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Ty jsi ale kráva,neschopná ,hloupá a zlá.

      14.11.2017 18:27:13

    • Andrea
      Andrea

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Takže madam teď mi vysvětlete tu logiku kterou jste tu s prominutím vyblila jak by jste chtěla udělat svíčkovou?? Ta se prosím zde také mixuje

      16.01.2018 14:16:30

    • Terezie
      Terezie

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Achjo, když je někdo hloupej..

      18.03.2018 17:29:13

    • Lucie
      Lucie

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Dobrý den, máte tycovy mixer? Pokud Ne, pořiďte si ho. Pak to můžete rozslehat úplně bez problémů.

      13.04.2018 09:06:56

    • Jan
      Jan

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      V jednom máte určitě pravdu, chce to napřed myslet, než něco napíšu.

      16.04.2018 12:42:05

    • Summerbird
      Summerbird

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Já jsem asi z jiné planety, ale na rozmíchání omáček běžně používám šlehač s metličkama a ještě jsem nepořádek v kuchyni neudělal. Ale my chlapi u toho přemýšlíme :-) :-) :-)

      07.07.2018 09:09:45

    • leos.bucky
      leos.bucky

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Svoji aroganci by jste si měla nechat v soukromí ať se nemusíte připadat trapně, já také používám tyčový mixer na šlehání, a je to skvělá věc. Arogantním lidem by měl být ze zákona zákaz vstupu na jakejkoliv portál. sprostota už nezná hranice.

      07.07.2018 18:39:33

    • Tereza
      Tereza

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      To je zvláštní, ja mam i po rozslehani kuchyň čistou :))))

      30.07.2018 16:10:42

    • pepík
      pepík

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Madam na vás se hodí přísloví-Pařez zůstane pařezem,hňup hňupem.

      18.08.2018 11:30:44

  • Vlasta
    Vlasta

    Kure na paprice

    Normy jsou velmi dobra vec studovala jsem kuchare cisnika a normy jsme tam pouzivaly kazdy den. Jelikoz jsem otehotnela hned po ukonceni skoly varim i dnes podle norem a nemuzu si stezovat v podstaty tyto recepty jsou uplne stejne napsana jako v normach akorat jednodusim zpusobem :)

    24.08.2017 09:18:14

  • Michule
    Michule

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Ja nevim. Ale kdyz vas
    tady v te disluzi vidim, tak bych do toho kurete na paprice dal spi slepici.

    12.06.2017 20:34:08

    • Zdenda
      Zdenda

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Nejlepší uzeniny byly u nás? Deláte si srandu? Maďarské čabajky, uheráček, alpský špek, bavorské klobásy, pravý pršut vs. naše imitace, junioy, párky, do kterých se semlelo všechno kromě masa? Potraviny byly za komančů navíc k tehdejším mzdám velmi drahé, fronty před prodejnami a podplácení prodavačů běžné.

      27.07.2017 07:19:27

  • stavros666
    stavros666

    kuře na paprice

    Po přečtení pár vašich názorů,je mě blivno.Myslím si,že příspěvky by se měly točit kolem receptů a co kdo jak uvařil...a ne se hádat o nějaké NORMY-NENORMY.I když...v dnešní době existují NORMY a NORMY.Já vařím většinou podle své chuti a ještě jsem se,ani nikoho nepodařilo otrávit i obrazně.Posílám fotografii mého výtvoru s rýží a současně přeji všem dobré chuti....///

    14.05.2017 14:00:34

    • Ota
      Ota

      Re: kuře na paprice

      Ano máte pravdu vařit podle chuti a receptu,Ale jedno vám vysvětlím, Moje sestra je vyučena kuchařkou a vařila ve velkých vývařovnách kde se jelo X různých omáček a příloh tam se jelo podle NORMY ono 50 l hrnce a až sto litrové kotle dobře to osolit a okořenit tak to by byla věda házet to tam po hrstičkách nebyl čas a ani odhad . Šéf kuchař měl již připravené koření do jakých omáček co a kolik přijde a to muselo sednout a doma zapomeňte na normy , A já pracoval v Maso kombinátu a tam bez norem nenamíchaly nic tam to jede po metrácích a teď babo raď a za Komančů jsme měli jedny z nejpřísnějších norem Němci si k nám jezdily vyčistit držky nejlepší trvan salámy byly u nás dnes vá turista s plesnivý. Míň se udí aby prodaly co nejvíce vody

      10.07.2017 06:30:55

  • Vanilla Waffles
    Vanilla Waffles

    Famozni :) Priste zkusim pridat papriku misto jisky a pouzit 33% smetanu, jak tady nekdo psal. A s tim bobkovym listem, peprem a stavou z citronu.. no proc ne, zkusim vsechno a uvidim jestli to bude lepsi nebo ne. Kazdopdne tenhle recept byl skvely! Priteli ktery je cizinec to moc chutnalo.

    04.05.2017 18:29:41

  • halo, tady zahranici
    halo, tady zahranici

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Je zajimave, ze pani Misa se vyjadruje slusne a pise tu sve mineni a misto aby se lidi venovali jejiho nazoru, tak ji zkousi marginalizovat (kolik Vam je let; puberta).
    Pta se nekdo kolik je Emilovi, Adamovi ci Josefovi?
    Nechce nekdo zakazat slovo muzum? Ne? Tak se to nesnazte u zen.
    Jinak je to zajimava diskuze, kterou jsem necekala pri hledani ceskeho receptu. Zahranici zdravi

    26.04.2017 07:12:49

  • Třezalka
    Třezalka

    Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Jste tady všichni banda nehorázných dementů,místo,aby jste se vyjádřili k danému receptu,jak to bývá zvykem,tak se tu akorát hádáte jako malý děti ve školce! Opravdu jeden větší idiot,než druhý! Stydim se za český národ!

    16.04.2017 10:21:54

  • Jarka
    Jarka

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Jirka jarka

    24.01.2017 10:50:02

  • Sarlota
    Sarlota

    Super! Ucim se varit jidla co delali rodice a podle toho receptu jsem to uvarila jak od sve maminky nebo babicky

    19.01.2017 16:26:46

  • Janča L
    Janča L

    Poděkování

    Dekuju, kure na paprice jsem dnes podle tohohle receptu varila uplne poprve a povedlo se ☺ Chutna vyborne. Misto duseni v hrnci jsem to cele soupla do trouby a taky to slo. Dobrou chut!

    09.12.2016 23:40:50

  • Míša
    Míša

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Nechci moc zasahovat do diskuze, ale slovo NORMY, mě úpně vytočilo!!!!!! Měli by se zákonem zakázat a spálit. Jsme národ idiotů která si myslí že recept může být uvařen jen jediným způsobem.....Jsem se styděla v zahraničí když jsem vyprávěla že nás učili vařit z NORMY. hnus velebnosti, takže jestli je tam pepř celý, nebo mletý nebo drcený, je to jedno, prosím vás, vyhoďte tu knihu!

    28.11.2016 09:10:43

    • ivan
      ivan

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Milá pubertální dívko kdyby se normy které byly dříve stanovený dodržovali tak by dneska nechutnaly salámy a párky jako bláto

      19.01.2017 12:15:08

    • ferdahk
      ferdahk

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Normy byly ve své podstatě kuchařka, kde byly ingredience spočítané na sto porcí. Byla to výborná pomůcka pro kalkulaci a stanovení ceny. I vzdor těmto normám byl však třeba guláš v každé hospodě jiný. Samozřejmě nebudu tak hloupý, abych tuto knihu vyhodil.

      19.01.2017 16:56:25

    • dadulka111
      dadulka111

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Milá Míšo, kolik Vám je let, že si dovolíte takový komentář? Normovací kuchařku mám doma a nikdy bych ji nevyhodila. Pochybuji, že v zahraničí znají tuto knihu. Oproti Vám si myslím, že by se normy potravin měly uzákonit, abychom nemuseli jíst jen chemické - a teď mě omluvte - sr . . ky.

      02.02.2017 01:41:29

    • Emil
      Emil

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      A co by řekli v zahraničí na to, že chceš pálit a ničit, co se ti nelíbí?

      17.04.2017 10:55:21

    • René
      René

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Pro paní Míšu :)
      Není třeba stydět se za NORMY. Měly zaručovat určitou hladinu rovnosti v kvalitě restauračních, hotelových a jiných podobných kuchyní. Důležité, že v NORMÁCH byl postup, který když se dodržel tak jídlo bylo poživatelné a dovolím si tvrdit, velmi dobré. I staří kuchaři byli rádi, že prostě umíme vařit a mohou nás nechat vařit samostatně. Díky tomu, že jsme měli NORMY nastudované.
      Zda jsme po vyučení každý samostatně navyšovali své vědomosti a schopnosti bylo na vlastním uvážení. Ti rozumnější se pochopitelně vzdělávali dál :)
      Ostatně Vy sama jste měla evidentně chuť se dál vzdělávat .. ;)

      08.05.2017 21:25:45

  • Tony
    Tony

    Jo je to super ať si tam dá kdo chce co chce a chutná mu to, je to kuře na paprice.diky zapomněl jsem a recept mi pomohl...od té doby co si vařím sám

    29.10.2016 15:59:51

  • Pitp
    Pitp

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Bezva recept

    13.10.2016 18:27:44

  • Nick
    Nick

    Já jsem to zkoušel podle receptu, pepř jsem tam dal ( mletý.)
    A moc nám chutnalo. Takže recept chválím, jsem v začátcích a vařit neumím, tudíž mi byl recept moc užitečný. (y) :))
    Děkuji.

    12.10.2016 18:28:02

  • Míša
    Míša

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    pro usnadnění od obírání vařím rovnou ze steheních řízků :-) moc dobré

    28.09.2016 11:45:47

  • Madlén
    Madlén

    Kuře na paprice

    Taky přidávám bobkový list. Poradila mi to mamka a nám to tam i s tím pepřem chutná víc. Ale dá se i bez. Každému podle chuti.

    17.09.2016 12:39:12

  • Nikolka
    Nikolka

    Super - doporučuji

    Ahojky,tak jsem to vyzkoušela,akorát se 3 stehny, poslední se mi nevešlo do kastrolu,tak jsem ho šoupla do trouby pro sebe :D.. Nic méně,místo smetany 12% jsem dala 33% a mohu říct,že moooc mooc dobroučký,sice omáčka je světlejší ,ale je to fakt dobré !:-)

    27.07.2016 20:26:27

  • Luáš
    Luáš

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Na fotce je kuře pečené, pokud se nepletu. Nebo můžete mi prozradit, jak jste docílit takové barvy kuřete vařením? :)
    Díky

    02.05.2016 16:29:07

  • Vanesa
    Vanesa

    Budem podle toho vařit

    07.02.2016 09:07:35

  • Vanesa
    Vanesa

    Budem podle toho vařit

    07.02.2016 09:06:52

  • Ludmila
    Ludmila

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Rychlé a moc dobré :) Já to dělám v tlakovém hrnci a masíčko pak oberu a vracím do omáčky .Tak to mají moje děti i muž nejraději ( nebaví je maso obírat ) Moc děkuji za receptík :)

    18.12.2015 13:49:29

  • Moje bašta
    Moje bašta

    Rychlé a dobré

    Vařil jsem v Norsku, z norských surovin. Bylo to dobré a rychlé vnoučata se používala. Bohužel teď to chtějí častěji. Tak nevím jestli mně pustí domů.☺

    05.12.2015 11:51:28

  • Anilia
    Anilia

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Já teda jsem zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody... nebo smetany.. nebo odebraná voda trošku "omáčky"... tmavá jíška je u mě máslo a mouka a dávám jí spíš do polívek.. ;)

    22.08.2015 19:44:30

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      když jste teda zvyklá na světlou jíšku z mouky a vody tak si občas přečtěte nějakou kuchařku,jíška je vždy z tuku a mouky,z mouky a vody nebo smetany je (podle různých krajových názvů) kvásek(nemyslím chlebový),záklechtka,slyšel a jsem i amerika ap.

      23.08.2015 07:38:15

    • Katka
      Katka

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Světlá jíška je máslo,mouka,může se přidat cibulka dosklovata, tmavá je větsinou sádlo,cibule do hněda a mouka... Mouka s vodou je zátřepka...tak to teda mám já...

      17.10.2015 11:41:16

  • jirka
    jirka

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Varim to poprvy :-D jediny co delam jinak je to ze po zahusteni dam trochu smetany a kure rozporcuju na nudlicky po vyjmuti tak snad je doma neotravim a bude to k jidlu :-D

    24.05.2015 12:57:36

  • Yume
    Yume

    Díky za recept. :) Moc pomohl, mladý si pošmákl, ačkoliv jsem recept dělala z vepřového a ne z kuřecího. :)

    11.05.2015 12:42:06

  • septimus
    septimus

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Jak tu někdo píše o bobkovém listu, já jsem ho přestal používat úplně, nedávám ho už do ničeho. Je příliš výrazný a přebije všechny ostatní chutě. A co se týče smetany: 12% smetana je bílá voda. Ale to je česká specialita kupovat laciný šmejd.

    10.05.2015 11:25:54

    • ferdahk
      ferdahk

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      O bobkovém listu nemá cenu mluvit, je to věc chuti, každého, jak to má rád. Ale měl bych připomínku k těm laciným šmejdům. Zkoušel jsem některá jídla vylepšit smetanou ke šlehání a nebylo to ono. Má jinou chuť. A tak věřím receptům a dávám takovou smetanu, jaká tam je předepsána. To není jenom o ceně. Ale zas to nikomu nevnucuju, jen mi připadá cpát do všeho šlehačku ke šlehání jenom proto, že je dražší, za poněkud snobské počínání.

      10.05.2015 14:43:23

  • kralikovalucie (tecka) com
    kralikovalucie (tecka) com

    Kuře na paprice

    Výborné, všem doporučuji. Mňam. :)

    18.04.2015 10:14:31

  • Jane
    Jane

    Reakce na hádání

    To je normální jen se potřebují hádat jak slepice na hnoji :-D :-D jak malé děti.

    26.01.2015 12:28:58

  • jena
    jena

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    O co vám jako jde? Potřebujete se hádat nebo budete vařit?

    26.12.2014 10:10:29

  • sona
    sona

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Kuře na paprice co to tu dáváte za blafy? Vždycky se vaří kuře s celým pepřem a bobkovým listem, zkuste to a jiné už vařit nebudete pane bože to jsou kuchaři?

    08.12.2014 22:37:26

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      tvrdit,že jediné správné kuře na paprice je s celým pepřem a bobkovým listem je nesmysl,opravdu tam nepatří(jsem kuchař,mám na to papír),ale kdo má rád ať to přidá,zrovna tak jako citronovou šťávu

      09.12.2014 14:27:16

    • Ota
      Ota

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Ano ten recept znám ten se ale jmenuje KUŘE na BOBKU.

      01.07.2015 21:22:55

    • Ja
      Ja

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Bobkový list a celý pepř??... Tak určitě!!!... Moje mamka je taky kuchařka a tohle tam opravdu nedává :D

      04.02.2016 09:34:54

    • jaran
      jaran

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Nové koření, bobkový list a zahustit rozkvedlanou moukou ve smetaně, může být i zkysaná, a nemá to chybu.

      17.02.2016 22:32:42

    • jaran
      jaran

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      Zapoměl jsem ještě celý pepř.

      17.02.2016 22:35:36

    • lumik
      lumik

      Re: Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

      do kuřete na paprice divoké koření nepatří,kuchařské normy mám doma,dávat to tam můžete,ale mělo by se to jmenovat jinak,třeba na divoko se smetanou a paprikou

      02.05.2016 17:59:16

  • KitKat
    KitKat

    Skvělý výsledek

    po vyjmutí masa jsem cibulku s jíškou rozmixovala, omáčku trochu rozředila vodou, dala ještě 1/2 kostky kuřecího bujonu a smetany 33% cca 100 ml.. výsledek skvělý.. děkuji za recept.. dělávám na paprice nudličky z kuřecích prsou (to je taková hodně rychlovka) a nebyla jsem si jistá jak postupovat s celými zadními stehny ;o)

    06.10.2014 14:29:01

  • Premio
    Premio

    kuře na paprice?

    Citron,tam opravdu nepatří,ale správně ani to kuře,ale slepice. Kuře je mdlé a proto, ta omáčka nemá úplně tu správnou a výraznou chuť.

    05.10.2014 09:21:08

  • hana
    hana

    Ježis,ten citron si tam dát můžete,ale normálne tam nepatří pane bože,tak ze sebe nedelejte kuchaře..

    15.07.2014 12:54:12

  • Jiti76
    Jiti76

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Výborné !

    02.06.2014 22:15:27

  • feffo
    feffo

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    vyborna,doporucuji,dekuji

    05.04.2014 11:38:29

  • Merrill
    Merrill

    zkuste to bez jíšky..

    Docela dobře se mi osvědčilo na tento recept používat kuřecí stehenní řízky (nebo cokoliv bez kostí), vše dělám v remosce - doba vaření cca hodina. K zahuštění není třeba používat jíšku, stačí když ke kuřeti přidáte na kostičky nakrájené papriky a ke konci vaření je ponorným mixerem rozmixujete, pro správnou konzistenci přidáte ještě hustou smetanu na vaření, ochutíte, a hotovo.. jako přílohu dávám těstoviny (kolínka, fusilli apod.). Rychlé, dobré a zdravé jídlo..

    28.03.2014 12:50:25

    • ferdahk
      ferdahk

      Re: zkuste to bez jíšky..

      Díky, to mě nenapadlo i když to má logiku. Ale asi to zkusím s kapii. Bude to sice trochu jiné, ale uvidíme...

      25.05.2014 09:26:57

    • lol
      lol

      Re: zkuste to bez jíšky..

      zdravý jídlo? jasnýýý :D smetana, knedliky, maslo ... takovy jidla se maj jist kdyz je clovek na diete vidte: D

      24.06.2014 16:53:34

  • hanusova (tecka) vladka
    hanusova (tecka) vladka

    Moje první kuře na paprice...

    ...použila jsem spodní stehna a nečekala jsem, že se tak vydaří. Jako od maminky :-) Díky za recept!

    25.03.2014 21:36:20

  • Radmila
    Radmila

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Já v závěru necedím, ale mixuju ponorným mixerem nebo pasíruju

    07.03.2014 07:07:25

  • Agnes
    Agnes

    Kuře na paprice

    Já teda přidávám také bobkový list, nové koření a celý pepř.

    06.03.2014 11:16:17

  • jarka52
    jarka52

    Kuře na paprice

    Dnes tento recept jsem uvařila a je moc výborná žádný citron by tam nedávala je ,moc dobrá.

    01.03.2014 10:27:22

  • husky222
    husky222

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Luxusní opravdu výborný recept jen 4 porce co njsem vařil je malý množstvý na to jak je to vynikající..

    24.01.2014 12:49:05

  • Gabašan
    Gabašan

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Moc dobré, česká klasika. Jen jsem obměnila za králíka

    13.01.2014 20:49:35

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    co konkrétnějšího by jste chtěl?

    12.11.2013 11:22:40

  • Chitush
    Chitush

    Jídlo dobré, ale vážně by to chtělo konkrétnější ingredience.

    11.11.2013 14:48:11

  • Libuše Chroncová
    Libuše Chroncová

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Výborná omáčka

    15.10.2013 13:49:44

  • Mladá kuchařka
    Mladá kuchařka

    Povedlo se :-)

    Dneska byla premiéra nejen kuřete na paprice, ale i knedlíků a povedlo se :-)
    Trošku nechápu Johnny5ka, Protože i já jsem začínající 18ti letá kuchařka a vše se dalo i bez zkušeností pochopit a zvládnout.. Příště bych doporučovala zapojila mozek. Děkuji za recept :-)

    17.08.2013 18:45:31

  • Hany
    Hany

    musí být klasické máslo nebo může být i margarín?

    21.07.2013 10:31:10

  • karin
    karin

    Myslím, že Kačenka jen zapomněla přidat šťávu z asi z půlky citronu. Pak je to teprve to pravé ořechové.

    25.06.2013 17:38:34

    • Maia
      Maia

      Vyskúšala som to i s citrónom, bolo to výborné.

      28.09.2013 13:46:36

    • Jarka
      Jarka

      Citron na kuře na paprice nepatří. Kuře na paprice není svíčková a pod. omáčky.
      Každá omáčka chce své. Kuře na paprice smetanu ke šlehání, svíčkov smetanu a citron, rajská je nejlepší s karamelem a konečná úprava trošku skořice, koprová ocet, cukr a třeba rozšlehat vejce apod.

      09.02.2014 13:25:29

  • lumik
    lumik

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    dobrá klasika,Johny nepište ,že vaříte,čas na vaření nikdo na minutu neodhadne

    25.06.2013 13:22:03

  • Lenka
    Lenka

    výtečná klasika

    Dnes konečně po delší době teploty pod 30 a tak přišla řada na tuto výtečnou klasiku. Mnam. Recept v pohodě, vařím už od 13 let a více méně intuitivně a tak jsem neměla s postupem naprosto žádný problém. Jako příloha bude karlovarský knedlíček..

    25.06.2013 11:56:51

  • liba (tecka) kubikova
    liba (tecka) kubikova

    Jídlo bylo výborné, celá naše rodina jsi na něm pochutnala.

    14.06.2013 19:21:22

  • kristyna (tecka) klvanova
    kristyna (tecka) klvanova

    Komentář k receptu Klasické kuře na paprice

    Omáčka byla naprosto výborná, na to že jsem kuchařský antitalent se povedla opravdu skvěle. Určitě doporučuji uvařit ;)

    11.06.2013 19:41:06

  • harrod
    harrod

    Recept je sice jedna velka zkratka (melo by se to delat spis z vyvaru), ale i pres kuse informace to hned na prvni pokus chutnalo presne tak, jak si pamatuju od maminky.

    30.03.2013 12:47:21

  • Vaneska
    Vaneska

    Víborné!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!

    25.03.2013 18:21:29

  • jana (tecka) mydl
    jana (tecka) mydl

    Super! Díky za recept!

    06.03.2013 18:50:54

  • Johnny5ka
    Johnny5ka

    nepřesný recept

    Nechápu jak někdo může napsat recept takhle, to aby si toho polovinu každý domyslel sám, třeba jak dlouho dusíme kolik papriky, 50 g másla je jen na jíšku, nebo z nej mám část použít na smažení cibulky? Asi to bude chutnat dobře ale každý kdo podle tohoto receptu uvaří, bude mít jinou verzi než originál :-/ je to škoda, rád vařím přesně a to jde zatím jen podle pár kuchařek

    03.03.2013 11:55:34

    • Kačka
      Kačka

      Re: nepřesný recept

      To Johnny5ka: Souhlasím s neúplností receptu, ale také si myslím, že každý, kdo trochu umí vařit, nepotřebuje vodit receptem za ručičku. Vaření není kardiochirurgie! Naopak! Každému chutná něco jiného, stejná surovina z jihého krámu se bude chovat jinak...Je rozhodně dobře, že nám nikdo nepředepisuje, jak má co chutnat a doplnění nějakého receptu o vlastní inovaci většinou přinese více užitku než škody...:-)

      06.06.2013 23:26:17

    • martiq
      martiq

      Re: nepřesný recept

      Každý podle chuti - pokud vaříš opravdu rád, máš zkušenost a spoustu věcí si doladíš..

      07.06.2013 13:53:15

  • Krista
    Krista

    Bez komentáře, vynikající. Vařial jsem asi před měsícem.

    18.02.2013 15:26:12

  • Lejča
    Lejča

    Moje první omáčka v historii, jedním slovem SKVĚLÁ. Děkuji

    02.02.2013 13:07:15

  • Musilka
    Musilka

    inspirovala jsem se vaším receptem a výborné !! doporučuji vážně výborné

    22.01.2013 19:12:24

  • rem-ludmila
    rem-ludmila

    kuře na paprice

    Ano tak jsem to naučila i moje holky , jednoduše a chutně a manželé si jen pochvalují jak jim dobře vaří. Tak to potěší ...

    15.01.2013 18:55:22

  • Lutadora
    Lutadora

    dekuji za recept bylo to výborné :)

    12.01.2013 16:50:33

  • vojcl
    vojcl

    jednoduché a moc chutné, tak to má být

    06.12.2012 12:51:35

  • s chuti do toho
    s chuti do toho

    Opravdu vyborné a lehké.Děkuji za recept.Kuře na paprice jedině podle vašeho receptu.Díííík!!!!

    09.10.2012 20:25:35

  • Petra
    Petra

    Kuře na paprice

    Tak dneska jsem to uvařila,podle vašeho receptu a bylo to vynikající!!! Jen jsem do vařící vody s kuřetem přidala slepičí bujon..a chut omáčky je plná a výrazná. vřele doporučuji. Děkuji

    31.08.2012 14:16:52

  • Šmoulinka
    Šmoulinka

    Velice děkuji za super recept na to že to byla moje premiéra tohoto pokrmu velice se povedl :) moc děkuji

    27.08.2012 23:02:20

  • missnecum
    missnecum

    Vyborny lehky recept, strasne jsme si pochutnali. Pan Polrejch by ze me velkou radost nemel, pridala jsem tam kostku kureciho bujonu. Doopravdy lahoda

    30.07.2012 11:31:16

  • Dani
    Dani

    kure na paprice

    Takto jsem se naučila dělat kuře tak nějak sama,jen nedávám celou porci masa,ale maso pokrájím na malé kousky a všechno maso vrátím do omáčky-to pro ty,kteří neradi maso s kostí v omáčce. Úspěch zaručen :)

    15.07.2012 22:19:47

  • candrova
    candrova

    Také jsem vařila dnes poprvé dle tohoto receptu a opravdu výborné! Přesně takové, jaké jsem chtěla:-)

    10.06.2012 12:40:32

  • Izaura
    Izaura

    Kuře na paprice

    Klasika, naše stálice, kterou milují hlavně vnoučata.

    27.05.2012 12:15:07

  • krTTek
    krTTek

    Klasický recept

    Tento recept je téměř totožný s receptem, který jsem našel v kuchařce z roku 1925. Holt naše prababičky a babičky to uměly :-)

    03.05.2012 11:24:50

    • Karlík
      Karlík

      Re: Klasický recept

      Spousta těch opravdu dobrých receptů se prostě nemění a jsou stále stejné. To je dobře. A zrovna z tohoto receptu je jasně vidět, že dobré jídlo je jednoduché...

      03.05.2012 12:50:54

  • navardu
    navardu

    Výborné. Vařil jsem poprvé a mělo úspěch.

    28.04.2012 16:27:55

  • martincovaj
    martincovaj

    Vyborné.

    21.04.2012 13:16:47

  • Slunečnice
    Slunečnice

    Famózní!!!

    Vařila jsem poprvé a věřím, že ne naposled. Opravdu vynikající výsledek, jen jsem na chuť přidala trošinku mletého pepře a do základu bych příště asi dala i trošku bobkového listu a celého nového koření... V každém případě opravdu vynikající! Děkuji :-)

    09.04.2012 11:15:17

  • sosokutej
    sosokutej

    kure na paprice

    skvele!

    09.03.2012 11:49:09

  • barbanka
    barbanka

    Výborné.Udělala jsem k tomu dušenou rýži a všichni se olizovali až za ušima !!!

    29.12.2011 11:50:48

  • monika.galekova
    monika.galekova

    vyborne :-)

    recept byl velice chutny,jsem rada,ze jsem konecne uvarila kure na paprice,tak jak ma byt :-)vkladam si receptik do kucharky,dekuji :-)

    26.11.2011 13:16:53

  • tomáš
    tomáš

    právě jsem ochutnal asi nejlepší kuře na paprice co jsem kdy měl :)

    23.11.2011 11:22:46

  • mirinka
    mirinka

    Zrovna jsme dojedli :) Výborné, rychlé a jednoduché!

    17.11.2011 13:41:10

  • Lucka
    Lucka

    Ted jsem dovařila a opravdu lahoda. Jednoduchý recept a výsledek musí uspokojit každého. Mňam :)

    03.11.2011 16:57:55

  • Pavlína
    Pavlína

    Recept je parádní. Teď jsem dovařila a musela jsem se odtrhnout od stálého ochutnávání. Postup je velmi jednoduchý a rychlý :-)

    12.10.2011 10:18:14

  • katara
    katara

    děkuji za recept :)

    13.07.2011 08:31:51

  • Jirka Jr
    Jirka Jr

    Tak jsem odpověděl na jeden komentář, ale na hlavní stránce receptu se odpověď nezobrazuje. Jsou vidět jen komentáře nejvyšší úrovně a ne každého napadne kliknout na "Zobrazit komentáře", když už vlastně komentáře vidí. Bylo by zajímavé vidět na hlavní stránce receptu i reakce na komentáře, třeba sbalené do pouhých titulků s možností rozbalit celou podvětev.

    09.06.2011 14:37:19

  • kiebzakova
    kiebzakova

    Dobry recept jako od maminky.Taky sem to poprve uvarila a bylo to vynikajici dekuji.Tesim se na dalsi recepty..

    15.05.2011 20:13:49

  • zajímavé
    zajímavé

    Zvláštní tisk...

    Recept je určitě výborný, ale reklamuji tisk u Vareni.cz - po kliku na tisk z tiskárny vyleze recept s ingrediencemi prekrytými reklamou www.albert.cz, takze si to stejně můžete opsat ručně...

    15.05.2011 10:33:46

    • Jirka Jr
      Jirka Jr

      Re: Zvláštní tisk...

      Stačí označit žádaný text myší a zkopírovat do Wordu/Wordpadu, poté upravit a vytisknout.

      P.S.: Nejsem z redakce :-)

      09.06.2011 14:32:10

  • mar23tinka
    mar23tinka

    uvařeno :)

    dobrý recept , určitě zase někdy uvařím

    04.03.2011 11:53:45

  • Peniska
    Peniska

    Jelikož s vařením teprve začínám, tak to byla má první omáčka. Dopadlo to skvěle, jen jsem nevěděla kolik té papriky v začátku dát. Na skoro celé kuře jsem tedy riskla necelý pytlíčet a dopadlo to suprově :-)

    20.11.2010 19:24:41

Nalezeno receptů: 198

Přidat příspěvek k receptu Klasické kuře na paprice

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.